In 1975 zijn wij gestart met trainen in sloepen van de Hogere Zeevaartschool, toen gevestigd aan de Waalhaven in Rotterdam. Onze eerste wedstrijd was op de Nieuwe Maas. Deze kortebaan wedstrijd, werd later in Delfshaven en nu alweer vele jaren in de Leuvehaven geroeid, nu bekend als Sprintwedstrijden Rotterdam.

In 1981 kwamen wij in het bezit, via de strandvonder van een zeer oude verwaarloosde sloep, waarschijnlijk achter gelaten door een zeeboot. Na een zeer grondige opknapbeurt, doopten we de sloep "Regatta".

We besloten onze grenzen te gaan verleggen richting het noorden en besloten in 1982 voor het eerst met de prestatietocht Harlingen-Terschelling mee te doen. De prestatietochten werden wedstrijden die ook qua deelnemers groter en spannender werden. In 1987 slaagden wij erin om 3 belangrijke wedstrijden te winnen: HT - Sprintwedstrijden Leuvehaven en de Amsterdamse Grachtenrace. Een topjaar voor ons team.

Een ander hoogtepunt in ons bestaan is de prestatietocht Bonn-Rotterdam, 350km. In verband met het 650 jarig bestaan van Rotterdam en het project: Port of Rotterdam roeit voor een schone Rijn. De tocht werd in 8 dagen volbracht.

In 1993 was het dan zover we kregen een nieuwe sloep, gebouwd bij Devo Mill in Hellevoetsluis. De nieuwe Regatta is 8,60m. lang en 2,10m. breed.

Onze verwachtingen waren hoog met deze nieuwe snel uitziende sloep. De eerste wedstrijd de H-T werd een grote teleurstelling 71e plaats. De Brandweer Rotterdam, die de oude Regatta hadden gekregen, en Ben Vossenaar werd gedoopt, eindigde ruim voor ons. Later werd de handicap nog met 1 punt bijgesteld, wat resulteerde dat we vele jaren in de middenmoot eindigden. Gelukkig voor ons werden na het opnieuw slepen en de nieuwe bereking van de handicap, de resultaten een heel stuk gunstiger. Wat tot resultaat heeft dat we aardig meedraaien in de top van het klassement.