VEERSEMEER SLOEPENRACE
18 SEPTEMBER

Na bijna 18 maanden geen wedstrijden kunnen roeien door Corona, dan toch de eerste wedstrijd waar we aan meedoen. Na 2 dagen van voorbereiden; sloep soppen en op de trailer zetten en kijken of alle verlichting nog werkt, Zaterdag ochtend op weg naar Kortgene.
Was ook een hele puzzel, diverse wegen afgesloten en eerste keer transport met een electrische auto. Maar allemaal gelukt en iedereen op tijd bij de kraan en de sloep er snel in. Daarna tijd voor een bakkie en bijkletsen met andere roeiploegen. Vandaag met wat nieuwe roeiers die voor het eerst een wedstrijd roeien. Voor vandaag heeft stuurman, Willem de volgende indeling bedacht. Van slag naar boeg; sb- Nelleke, Hamid, Age, Huib; bb-Mario, Erique, Gabriel, Rymond. De start is met 4 sloepen tegelijk om de 2 minuten. Wij starten samen met de: Lootsman, Grutte Bear en Seelandia. De start is goed en de startgroep blijft aardig bij elkaar. Al snel komt de goede kadans in de sloep en gaan we de eerste sloepen al inhalen. Op weg naar het keerpunt, bij de sluis (Kats) komt de Azorean High voorbij, maar ja dat is ook een super snelle sloep, net een kano. Op de terugweg, nog een woordewisseling gehad met de stuurvrouw en roeiers van de W2. Omdat we in hun ogen te dichtbij kwamen en ze altijd last hebben van die kakkerlakken. Het tempo bleef er goed in en iedereen had zoiets van wegroeien van die ruzie zoekers. Na het ronden van een eilandje bij de Schelpenhoek, naar de finish.
Kapot maar met een goed gevoel naar de kraanlocatie. met een tijd van: 1:19:26 over 12,3 km en een tweede prijs in onze klasse een heel mooi resultaat.

Foto's Veersemeer Race 2021