VUURTOREN RACE URK
19 mei 2018

Vandaag met de CdB-2 naar Urk, telt mee voor de Hoofdklasse. Is wel wat bewolkt en af en toe een spatje regen. Is beetje fris in Urk en buiten de haven een aardig windje, windkracht 3-4 uit het oosten. Genoeg helpers met kranen, de sloep afmeren langzij een urker kotter en tijd voor een bakkie. Na het palaver naar de sloep en kijken of de voetensteunen goed staat, kussentje vast maken, water verdelen en nog ff beetje inroeien.
Willem is stuurman vandaag met als bemanning: Nelleke, Frans, Erique, Ton, Andre, Ed, Gabriel en Mario. Wij starten samen met de Thussen Uit.
Toch wel lekkere golfjes als we op het IJsselmeer komen. Wordt toch wel 15 km bikkelen.
Op het lange stuk naar de windmolens toe worden we alleen door een paar sloepen ingehaald en komen we wel steeds dichterbij de sloepen die voor ons gestart zijn. Maar de eerste sloepen gaan we pas inhalen na het keerpunt voorbij de windmolens. Dat naar een sloep toe roeien en er dan voorbij gaan geeft net dat beetje extra. Het laatste stuk de haven in en naar de finish, wordt een mooie strijd met de Haarlemmerhout en de Te Maru. Drie breed de haven binnen en de stuurlieden schreewend naar de roeiers om er ff alles uit de kast te halen tot de finish.
Zo ff uitdrijven en wachten tot er ruimte is om naar de kraan locatie te roeien. Als de trailer er is en de sloep ligt klaar, wordt je gelijk gekraand. Zo dat loopt vlot, sloep vast zetten en opruimen. Mooi tijd voor een lekker vissie en een biertje of wat fris. Ja is goed geregeld door de organisatie na afloop voor alle roeiteams een lekker vissie en bakkie patat.
De uitslag valt wel tegen, een 21e plaats met een tijd van 1 uur, 44 min en 47 sec. en een geleverd vermogen van 56,46 W.
 
Foto's Vuurtoren race Urk