MAASRACE
8 SEPTEMBER 2018

Is een hele puzzel om toch 8 roeiers bij elkaar te krijgen voor de Maasrace. Maar gelukt en we gaan met de volgende samenstelling roeien. Stuurman Willem met de roeiers: Nelleke, Ton, Hamid, Wim, Jos, Nanette, Mario en Pim. Is wel ff wennen een nieuwe organisatie, startplek en een deel van de oude route weer terug erin. Het kranen is in het Boerengat en het verzamelen en palaver bij de Koningswerf in de Oude Haven. Daarna verzamelen in de Leuvehaven en oproeien naar de start. De start is ook ff onduidelijk, maar we starten t.h.v de Holland Amerikakade en de Willemskade.
Zoals altijd is de start met alle sloepen tegelijk een hectisch gebeuren met riemen in elkaar en scheldpartijen tussen de stuurlieden.
Na het passeren van het Noorder Eiland en bij de Feyenoordkade, is iedereen weer in wat rustiger water. Door vlak onder de kant te blijven en scherp sturen van Willem, lopen we aardig uit op onze achtervolgers en houden we TIOG in zicht. Het Zuiddiepje door en dan door tot Bolnes.
Daar oversteken en dan de Sliksloot door naar de Hollandse IJssel. Op de Hollandse IJssel loopt er al een aardige vloedstroom en pittig windje tegen. We zien de achter volgers weer wat dichterbij komen.
Door bij de Brienenoordbrug de doorvaart opening het dichts bij de kant te nemen, hebben we iets minder stroom tegen en lopen we gelijk weer een heel stuk uit. Net voor de bocht Schaardijk/Nesserdijk liepen in 1 keer de Thussen Uit heel snel in. Maar die hadden het baken op de krib aan de verkeerde kant proberen te nemen en zaten hoog en droog. Maar het lukte ze nog wel om los te komen en verder te roeien, maar dat had wel veel tijd gekost.
Bij de Buitenbassinweg ging willem zo dicht mogelijk langs de kant dat we af en toe grond/stenen raakten met de riemen aan stuurboord. Nog ff alles uit de vermoeide roeiers halend, over de finish bij de Boerengatbrug. Afmeren bij de Rpa24 en tijd voor een lekker koud drankie.
De supporters hadden intussen de Rpa24 ook gevonden en dat werd een gezellige boel aan de wal. Hamid was naar de prijsuitreiking gegaan en kwam met 2 bekers terug. Beker voor de Brandweer Rotterdam en 1 beker voor ons. 3e prijs in de Hoofdklasse.
18 km in een tijd van: 2:09:55, terug met flinke vloedstroom en wind tegen.
Foto's Maasrace