ZAANSLAG
21 APRIL 2012

Op een koude en regenachtige zaterdag ochtend vertrokken met 2 sloepen naar de "Zaan". Toch nog gelukt om 16 roeiers bij elkaar te krijgen, zodat we met 2 sloepen kunnen starten. Wat een toeval, we zitten ook nog in de zelfde start groep. De Cor de Bruin met stuurman Raymond en Mario, Martijn, Erique,Nelleke, Rien, Coen, Niels en Gabriel. De Cor de Bruin II met stuurman willem en JP, Frans, Hamid, Sybren, Roos, Andre, Ad en Dick. Start en race van dit hele gebeuren is de prachtige Zaanse Schans en haar omgeving. Veel Hollandser krijg je het niet! De race begon, net als in Veere, weer met een gelijktijdige start voor de Cor de Bruin en Cor de Bruin II. Waar in Veere de CdB II nog het kielzog van de CdB koos, werd deze keer voor een andere tactiek gekozen. Willem en z'n mannen gingen meteen hard van start en daarmee ontstond er een gat van zo'n 100 meter. Raymond besloot daarop om niet meteen datzelfde tempo in te zetten. Er was immers nog een lange weg te gaan. Daarom kon de neutrale toeschouwer aan de kant een klein gat tussen de beide sloepen van het Havenbedrijf zien. Maar goed, dat zegt natuurlijk nog helemaal niets tijdens een lange race als deze...
Naast de twee sloepen werd de HbR-vloot deze editie tijdelijk versterkt met een heuse volgboot van de familie Dalmeijer. Waar Rik vanwege de blessure helaas nog niet in de sloep kon plaatsnemen, bleek hij ook bijzonder veel talent te hebben voor zowel fotograaf als fanatiek supporter. Want wat is prettiger als een lieflijk ''Rotturdaaaam!!!'' als je net even een minder moment hebt in de race!
Omdat we er voor gekozen hadden om samen met de snelle sloepen voor in het parcour te starten waren er weinig sloepen in te halen en werden we ook haast niet ingehaald. Na ruim 1 uur en 45 minuten roeien komt de CdB over de finish, een kleine 6 minuten achter de CdB II. Op zich wel een goed gevoel bij iedereen, maar voor de meeste betekende een lange race als deze ook dat ze leeg zaten. Maar dat is feitelijk ook de bedoeling van zo'n wedstrijd.
Na de finish meteen door de volgboot terug naar de kraanplek gesleept en zo'n 30 minuten later stond alles al op de trailer. Dus nu alleen nog wachten op de uitslag! Ging eerst nog een beetje stuntelig bij de prijs uitreiking, maar kwam toch goed. CdB II, als 1e in het Kuikenklassement en 1e Heren 2e klasse en 7e in het Algemeen Klassement, geroeid vermogen per roeier 104,13 Watt. De CdB als 19e in het Algemeen Klassement met een vermogen van 80.68 Watt per roeier. Geen slechte prestatie, maar er zit nog veel meer in! Als dat zo door blijft gaan moeten we de nieuwe prijzenkast snel uitbreiden.

Foto's Zaanslag