MUIDEN - PAMPUS - MUIDEN
3 + 4 NOVEMBER 2012

Was toch wel ff plannen wie welke dag kon helpen om het transport in orde te maken. Maar alles gelukt en vrijdag ochtend voer de Rpa24 met de Cor de Bruin-2 aan dek, de Cor de Bruin en de Ben Vossenaar erachter naar Muiden. Door de lage waterstand op het Markermeer, de volle bunkers en volle belading, had de Rpa24 moeite om over het drempeltje bij Muiden te komen. Vrijdag avond druppelden er nog een aantal roeiers binnen, tijd voor wat stoere verehalen. Maar niet te laat naar bed, zaterdag moest er vol aan de bak. Als de CdB-2 de Hobooken voor kan blijven dan zijn we voor het 2e jaar achter elkaar winnaar van het Kuikenklassement. Zaterdag met 2 sloepen van start, de CdB en de CdB-2. De 2 stuurlieden zijn al vroeg in de weer om de sloepen in orde te maken. De dames komen alweer terug van hun eerste rondje dus tijd om naar de sloepen te gaan. Achter de startlijn is het zoals ieder jaar een chaos en gedring van sloepen en geschreeuw van mannen van de organisatie. De CdB start 5 minuten voor de CdB-2 en de Hobooken 8 minuten later dan de CdB-2. Als de start steeds dichter nadert, worden die koppies wel meer gespannen, ja een gezonde wedstrijd spanning. Het weer werkt niet echt mee, wind en regen. Door de CdB en CdB-2 wordt voor iedere seconden gestreden want dat kan net een plaats of een paar plaatsen schelen in het klassement. De Anthony van Hobooken weet nipt de 2 rondjes rond Pampus, op zaterdag te winnen van de CdB-2. Dus net niet gelukt 2 jaar achter elkaar het Kuikenklassement te winnen. Maar ging toch iets mis met de prijsuitreiking zaterdag avond. Opeens stonden wij met de trofee van het kuikenklassement 2012 op het podium. Was een misverstand tussen de MPM organisatie/FSN en Ron Staver. Snel nog ff paar ludieke foto's gemaakt voor op twitter en facebook. Daarna de trofee aan de roeiers van de Hobooken gegeven, de echte winnaars van het kuikenklassement 2012. Maar de doelstelling in de top 10 van Nederland te roeien, is wel gehaald: 9e algemeenklassement FSN 2012. En jaarprijs FSN, 1e in de 2e klasse heren. Dit werd uitgebreid gevierd tot in de vroege uurtjes. Zondag ochtend, koud en helder buiten, mistig en donker in de meeste koppen. Was wat geschuif en aanvulling van andere teams nodig, maar konden met 2 teams starten. De CdB aangevuld met roeiers van de Carma en Ben Vossenaar.

Normaal wordt route 1 geroeid en zijn 2, 3 en 4 alternatieven ivm de wind of geen wind.

De start was zeer chaotisch omdat er sneller en eerder gestart werd ivm het afgegeven weer alarm voor zondag middag. Is ff doorbijten en op gang komen, maar voor je buiten het havenhoofd bent, ga je er weer vol voor. Net voor de bui los barst zijn alle sloepen gefinished, nu wachten op de uitslag.
Niet onverdienstelijk geroeid met 2 teams dit weekend. Prijzen MPM: Cor de Bruin II, 2e in de 2e klasse heren. 2e in het Kuikenklassement en 4e Algemeenklassement. Cor de Bruin: 3e in de 1e klasse heren en 17e Algemeenklassement.

FOTO's MPM

VERSLAG WILLEM