MOSSELRACE
BRUINISSE 21 JULI 2012

Begon wat bewolkt maar het klaarde lekker op. Kranen ging vlot en gelukkig kwamen Erique en Mark net op tijd om de sloep naar de Visserhaven te roeien. De kanjers wilde even in roeien en niet wachten op een sleepje. In de loop van de ochtend kwamen de overige roeiers. Tom, Rob en Siem waren bereidt in te vallen zodat we toch met 8 roeiers waren. De start ging wat rommelig want de Hoboken was te laat! Leek wel een vliegende start, nee was uitdrijven en moesten zelfs strijken om de gang eruit te halen, volgens hun. We probeerden nog aan te haken maar moesten ze toch laten gaan. Eigen tempo jongens en niet gek laten maken. Met de 3 gastroeiers, Mark een paar maanden op zee en voor Chenny de eerste wedstrijd in de CdB-2, toch weer ff wennen in deze samenstelling. Door het wachten op de Hoboken bij de start, duurde het wat langer voor we de eerste sloepen in gingen halen. Na de keerboei een klein beetje stroom mee en werd het tempo iets opgevoerd.
Het zonnetje was behoorlijk warm dus er werd op toerbeurt gedronken.
Gelukkig haalden we nu wat meer sloepen in, dat geeft net dat beetje extra kracht. Yvonne en Daan konden mooie plaatjes maken van de sloepen die bijna bij de finish waren. Tussendoor hebben ze tijd gehad om op de gezellige braderie te kijken en wat te drinken op een zon overgoten terrasje. Wij maar ploeteren in de sloep. De haven kwam in zicht, de Hoboken was ver voor ons uit al gefinisht. Met de gedachte wie weet kunnen we nog iets aan de tijd doen werd alles gegeven voor de laatste 1500 meter.
De laatste honderd meter ff alles uit de kast, kapot kwamen we over de finish. Eerst even uitdrijven en bijkomen. Dan snel naar het steiger en de koelbox voor een lekker koud drankie. Veel tijd was er niet want de vissersvloot ging uitvaren voor een vlootschouw. Tom zijn vader, lag met zijn rubberbootje langzij en gaf ons een sleepje naar de kraan locatie. Heerlijk zo in het zonnetje met een biertje erbij. De Hoboken haakte ook aan en zo koerste we de haven uit. Het kranen duurde vrij lang, maar gelukkig was het dit jaar droog en zonnig. Een paar bleven in de sloep om te helpen met kranen en de sloep vast te zetten op de trailer, de rest zocht zijn vrouw/vriendin op en vermaakten zich op de braderie of vertelde hun belevenissen tijdens de wedstrijd op het terras.
Gelukkig waren wij net op tijd terug voor de prijs uitreiking. Ja, dat viel iets tegen, je hoopt ondanks dat je wist dat de Hoboken deze keer te snel was dat we nog konden scoren in de 2e klasse maar daar werden we 4e. In het algemeen klassement 9e. De roeiers van de Anthony van Hoboken vielen wel in de prijzen en waren blij met hun 2e prijs in het algemeen klassement.
Gezien de geïmproviseerde samenstelling was onze uitslag toch nog niet zo slecht.
Voor ons gevoel goed geroeid en de slag en het tempo goed. Met wat mosselen en een extra biertje konden we toch zeggen dat het een geslaagde wedstrijd was.

FOTO'S MOSSELRACE