MAASRACE
8 SEPTEMBER 2012

Was wel ff veel email en telefoon verkeer voor nodig om allebei de sloepen vol te krijgen. Maar gelukt.
De Cor de Bruin, met stuurman Jan, Coen, Nicole, Albert, Marco, Rien, Roelf, Gabriël en Chenny.
De Cor de Bruin II, met stuurman Willem, JP, Frans, Martijn, Erique, Hamid, Mario, Ad en Dick.
Daarna nog ff spannend of de maasrace wel doorging. De dag begon een beetje nevelig, maar al snel klaarde het op en kwam de zon al lekker door. Alvast beetje sfeer proeven tijdens het slepen naar de Leuvehaven. Eindelijk het sein om naar de start te gaan en daar een zo gunstig mogelijk plekkie vast te houden tot het echte start schot. Is wel ff een hectisch gebeuren zo een massale start, gehak met riemen in elkaar en wat verwensingen over en weer, maar ja dat heb ook wel wat. Voorbij het Noordereiland zag je dat er 3 van de 10 kuikensloepen voorin het veld zaten. De Cor de Bruin II, Hoboken en de Visbyvaarder. Bij de Feyenoordkade kwam de Hoboken de CdB II voorbij en liep iets uit, dit kwam ook door een aanvaring met de Mac. In het Zuidiepje zagen de roeiers van de CdB II de Visbyvaarder sterk terug komen. Maar na het keerpunt liepen we ze weer uit en ook weer wat in op de Mac. We probeerden ze nog in te halen voor het invaren van het Boerengat maar dat lukt net niet. Dan er vlak achter blijven en nog een keer in de Scheepmakershaven proberen net voor de finish.
Direct na de finish werd er al druk gespeculeerd over wie er als 1e kuikensloep was geëindigd, de CdB II of de Hoboken. Dan maar wachten tot maandag of dinsdag dan was de uitslag bekend. Maar de rekenmeesters van de FSN hadden zondag middag al een uitslag. CdB II als 6e algemeen klassement en de CdB een mooie 13e plaats. In het kuikenklassement zat er toch wel een verrassing, de Visbyvaarder 2e, de Hoboken 3e en de CdB II als 1e.
Ondanks alles wat mis ging en tegenzat, toch een hele mooie wedstrijd. Hopen dat de organisatie weer in goed handen komt en de maasrace volgend jaar gewoon doorgaat.
FOTO's MAASRACE