MUIDEN - PAMPUS - MUIDEN

3 & 4 NOVEMBER 2007

Vrijdag ochtend om 6 uur hadden we afgesproken en iedereen was op tijd. Willem, Patrick, Mario en Bert. De laatste spullen aan boord zetten en nog ff water laden. De Regatta en de Ben Vossenaar achter de Rpa28 hangen en op weg naar Muiden. Het was een voorspoedige reis, geen oponthoud bij de sluizen. We waren al om 3 uur 's middags in de haven van Muiden. Dus eerst de sloepen netjes weggelegd en daarna een plaatsje vinden voor de Rpa28. Met hulp van de havenmeester werd een mooi plekje gevonden. Willem ging aan de slag met potten en pannen en toverde een heerlijke maaltijd op tafel. Na het eten nog een paar potjes klaverjassen en toen was het tijd om te gaan slapen, ja was toch wel een lange dag geweest. In de tussentijd was Danny ook gearriveerd.

Zaterdag ochtend eerst goed ontbeten en daarna was het tijd om de sloep in orde te maken. Terwijl Mario, Patrick en Danny hier mee bezig waren was het tijd voor Willem om zich te melden voor het palaver en het start nummer te halen. De roeiers kwamen nu ook binnen druppelen, was niet eenvoudig om een parkeerplek te vinden. We stonden er goed voor in onze klasse, Heren 1, als 2e voor het kampioenschap. Nummer 3, de Bergenvaarder zat vlak achter ons. Dus dat werd flink aan de bak. De 2 rondes op zaterdag tellen mee voor het Nederlands kampioenschap. Peter de stuurman had al aangegeven te stoppen na dit seizoen, dus moesten we dit ook met een waardig afscheid doen. Voor dat het de beurt was aan de heren om te verzamelen achter de startlijn werd er nog ff wat gedold. Onze start was om 12 uur 15 en hoe dichter bij de starttijd hoe strakker de bekkies van de roeiers werden. Ja het ging er nu toch echt om spannen. We startten samen met de Steenbok en de HES. We waren goed weg en er zat een mooi tempo in. De Bergenvaarder was 3 minuten voor ons gestart, dus die moesten we proberen in te halen of er zo dicht mogelijk achter te komen.
Er stond heel weinig wind en het was gelukkig droog. We haalden heel wat sloepen in en de Bergenvaarder kwam ook in het zicht. We hadden nog een flinke strijd met de Schonenvaarder, die we net voor de finish voorbij gingen. Onze tijd was 43 minuten, 18:39. En nu wachten op de uitslag of dat genoeg was om de Bergenvaarder voor te blijven in het klassement. De volgende start voor ons was om 15 uur 45. Dus tijd om ff bij te komen goed te drinken en wat te eten.
Net voor de start van de 2e ronde, was de uitslag van de 1e ronde bekend. We waren ruim voor de Bergenvaarder geƫindigd, dus dat was een goede motivatie voor de 2e ronde. Er stond nu wel wat meer wind, die hadden we naar Pampus toe tegen en terug mee. Maar ook de andere teams hadden daar mee te maken. We hadden een tijd van 44 minuten 58:27. En nu maar hopen dat we genoeg over hadden om de Bergenvaarder voor te blijven in het klassement.
De prijs uitreiking begon om 20.00 uur in de feesttent. Dus mooi ff tijd om een warme douche te nemen en dan met zijn allen naar de tent te gaan. Eerst werden de prijzen voor de dames uitgereikt en daarna was het de beurt aan de heren. Werd toch wel spannend zo. En daar waren de prijzen voor onze klasse, Heren 1. De 3e prijs was voor de Bergenvaarder, en ja hoor de 2e prijs voor de Regatta.
Nou dat werd een spetterend feest dat nog lang door ging.
Zondag ochtend was het niet voor iedereen makkelijk wakker worden, veel knikkers in de kop en droge monden. Maar na een goed ontbijt en veel koffie en thee, trok iedereen al aardig bij. De starttijd was om 12 uur 42. Er was nog wel een probleempje 1 van de roeiers moest naar huis en er was geen reserve. Ook andere teams hadden geen roeier over. Toen werd het idee geopperd of Peter dan niet kon roeien en Willem sturen. Er werd nog ff snel een tenue voor Peter gezocht en toen was die er klaar voor. Dit getuigd toch wel van grote inzet voor het team. Peter ging bakboord boeg roeien en Patick en Mario schoven een doft op. We waren al bijtijds achter de startlijn zodat Peter toch een beetje kon wennen. Doordat er een aantal sloepen alsnog niet meededen op zondag was de start al eerder. Het was haast een vliegende start klaar liggen en gelijk starten. We startten gelijk met de Steenbok en HES. De eerste 10 minuten had iedereen niet zo'n lekker gevoel, maar ja 's avonds een vent, 's morgens een vent. Naar Pampus toe bleven we achter de HES en werden we snel ingelopen door de Benwyvis. Maar na het ronden van Pampus, liepen we de HES voorbij en de Benwyvis had grote moeite ons voorbij te komen wat maar net lukte voor de finish. Iedereen had alles gegeven en dat leverde een mooie tijd op van 43 minuten 47:69. Peter werd uitbundig bedankt voor zijn inzet, maar had niet veel meer over om wat terug te zeggen.

Een paar roeiers gingen naar huis, maar de meeste gingen 's middags nog ff naar de feesttent voor de prijs uitreiking van het Muiden weekend.
Daar bleek dat we de 3e prijs gewonnen hadden. Hierna ging iedereen naar huis, behalve Mario, Willem en Patrick die maandag de Regatta en Ben Vossenaar met de Rpa28 naar Rotterdam hebben gebracht. Was een afsluiting van een mooi seizoen. Jammer dat Peter er mee stopt, maar we hebben een hoop mooie overwinningen en wedstrijden mee gemaakt in de tijd dat hij stuurman was. Peter bedankt namens het roeiteam.
Maandag avond om een uur of 6 waren de sloepen en de Rpa28 afgemeerd in de 1e Eemhaven en alle spullen weer opgeborgen.

En wordt het binnenkort weer tijd voor het onderhoud aan de sloep, zodat we in het nieuwe jaar er weer hard tegen aan kunnen.

FOTO'S MPM