LEMMER
5 MEI 2007

Donderdag zijn Willem, Mario en Patrick druk in de weer geweest om de Rpa28 en de Regatta klaar te maken voor de reis naar Lemmer. Het ging allemaal voorspoedig, om een uur of 1 's middags was alles aan boord, gebunkerd en wat technische mankementen opgelost door de techneuten.
Vrijdag ochtend vroeg aan boord, al om kwart voor 6. We waren met zijn vieren deze reis. Willem, Cor, Bart-Luc en Mario. Om kwart over 6 voeren we de 1e Eemhaven uit. Zodra we op de rivier waren en de sloep er netjes achter lag, was het tijd voor een ontbijtje. Een lekker gebakken eitje met spek, ja daar kan je de dag wel mee beginnen. Er zat nog een beetje vloed in dus dat hadden we mooi mee.
Op de Lek kwam het zonnetje er lekker door en was het tijd om schoon schip te maken, er werd flink aan de gang gegaan met sop en water. We moesten nog flink doorwerken om voor de Beatrixsluizen klaar te zijn. Waren om half tien bij de Beatrix sluizen maar moesten een schutting wachten. Tijd voor een bakkie met wat lekkers erbij, ja hadden we wel verdiend. Op het Amsterdam-Rijnkanaal geen oponthoud meer en vlot door de Oranje sluizen, naar Leleystad. Tijd voor een potje kaarten, maar ja moet er eentje varen. Willem ging varen en Bart-Luc werd klaverjassen met een boekie geleerd. Met een beetje hulp van Willem ging hem dat goed af. Het begon nu toch wel een beetje door te waaien NO-6 stond op het bord bij de Houtrib sluizen.
Lekker ruim water dus Bart-Luc kon op zijn beurt ff een stukkie sturen. Er kwam aardig wat buiswater over de sloep heen. Dat wordt pompen als we er zijn.Willem deed zijn uiterste best het eten klaar te hebben voor de sluis en dat is hem gelukt. Lekkere kipfilet met gebakken aardappels en sla. Er was zelfs nog tijd voor een toetje voor de sluis.
Om iets voor 7 uur waren we bij de Prinses Margriet sluis en konden naar binnen schutten. Een mooi plaatsje gevonden, bij de jachthaven Iselmar.
een beetje aan het puzzelen geweest voor het lukte met de wal aansluiting, maar om een uur of half 8 lag de Rpa28 netjes afgemeerd met de Regatta langszij. Nog een paar potjes gekaart en toen lekker gaan slapen, was best een lange dag geweest.
's Morgens werden we al vroeg door een onverwachte gast gewekt, die kwam een suikerbrood en een krant brengen. Maar dat hoeft niet perse om kwart voor 7, mag ook uurtje later. Eerst lekker gaan douche en gezellig ontbeten. Willem en Cor zijn op de fiets weggegaan om de Regatta aan te melden en het start nummer te halen. Ondertussen hebben Bart-Luc en Mario de Regatta droog en schoongemaakt. De eerste roeiers komen al aan boord. De koffie en thee staat al klaar. Even lekker bijkletsen onder het genot van een bakkie. Ondertussen was Willem bezig om de logo's op de riemen te plakken, ja dat is een secuur werkje dus doet de coach het liever zelf.
Om kwart voor 12 was het tijd om in te schepen en stukje naar de start-lijn te roeien om op tijd te zijn voor de start. De eerste 2 sloepen gingen om half 1 van start, daarna was er om de minuut weer een start.
Zo nog ff de logo's op de riemen, moesten toch zo !!!!!
 
De start van ons was goed, een beetje vliegende start. We liepen gelijk uit op de sloep waar we samen mee gestart waren. Vanaf de start door een klein kanaaltje en dan de Groote Brekken op, en daar liepen we al sloepen voorbij. Na een minuut of 25 het eilandje ronden en terug richting Lemmer. Dan bakboord uit de Langesloot op, hier is een klein bruggetje ongeveer op een kwart van de Langesloot. Dat levert voor de toeschouwers mooie taferelen op. Wij passeerden het bruggetje zonder oponthoud en waren ondertussen in een driftig gevecht om t Pulletje in te halen, wat uit eindelijk ook lukte. Via de Woudsloot en de Haringsloot terug op de Groote Brekken en dan naar Lemmer. Op het laatste stuk voor de wind werden we nog wel ingehaald door een paar sloepen, maar werd er door iedereen nog ff alles uitgeperst om toch een zo goed mogelijke tijd neer te zetten. Iedereen was toch wel benieuwd naar de uitslag, dan was het wel een tegenvaller 20e algemeen klassement.
Foto's Lemmer
Filmpje Lemmer