IJMUIDEN
21 APRIL 2007

Eindelijk de eerste wedstrijd van het seizoen voor de roeiers van de Regatta. Kijken hoe we er voor staan na een toch wel rommelige voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Roelf, Patrick, Peter en Niels zijn er mee gestopt.
Daar zijn 3 nieuwe roeiers voor in de plaats gekomen. Bart-Luc, Danny en Sander

De voorbereidingen en het transport op vrijdag met de Rpa28 ging allemaal niet zo soepel. Maar door veel inzet van Willem, Patrick en Bart-Luc is het toch allemaal gelukt. Vrijdag is Willem met Bart-Luc en hulp van de Brandweer en Gemeente werken met de Regatta en de Ben Vossenaer naar IJmuiden vertrokken. De reis is voorspoedig verlopen en aan het eind van de middag waren ze afgemeerd in IJmuiden.

Zaterdag ochtend rond 11 uur kwamen de eerste roeiers aan boord en stond de thee/koffie en gebak al klaar.
De start voor onze groep is om 13.24 uur, dus er was alle tijd om de Regatta klaar te maken voor de wedstrijd. Sloep schoonmaken, drinken er in zetten. Het is een stralende dag, weinig wind dus genoeg water meenemen en goed drinken voor de wedstrijd.
Door een blessure van Jean-Paul doen alle 3 de nieuwe roeiers gelijk mee, als de tijd vordert worden ze toch wel een beetje zenuwachtig. Is toch wel even iets anders een pittige training of een wedstrijd.

Ruim voor de start werd er ingescheept en kan iedereen kijken of alles goed is afgesteld en nog een beetje warm roeien.
Na de start was er nog ff strijd met de Anthony van Hoboken maar die liepen we al snel voorbij en verder uit. Er zat een lekker tempo in en een mooie slag. Bij het keerpunt hebben we door goeie stuurmanskunst van de Stuurman nog een flink aantal seconden gewonnen op onze concurrenten.
Terug voor de wind, werd het toch wel flink warm. We gingen nu ook wat sloepen inhalen. Aangemoedigd door de supporters vanaf de Rpa28 ging iedereen er helemaal voor. Met een eindtijd van 1:32:38 had eigenlijk niemand een idee op welke plaats we geëindigd waren.
Ja dit was toch ff wat anders als een training zeiden de nieuwe roeiers. Bij de uitslag bleek dat we het goed gedaan hadden 1e in onze klasse Heren-1 en 7e in het algemeen klassement. Toch een mooi resultaat.

Foto's IJmuiden