VICTORIE SLOEPENRACE ALKMAAR

6 OKTOBER 2007

Donderdag ochtend zijn Cor, Danny en Mario druk in de weer geweest om de Rpa28 gereed te maken voor de reis naar Alkmaar. In de loop van de ochtend kwam Willem eraan met de boodschappen.

Vrijdag ochtend vroeg zijn we vertrokken uit de 1e Eemhaven. Na een goed ontbijt en een bakkie was het tijd om de boot eens goed te soppen, we lagen midden in het centrum van Alkmaar, dus dan moet alles er wel netjes uitzien.

De reis verliep heel voorspoedig, alleen een paar kleine mistbankjes op de Lek. Verder een hele rustige reis. Bij Zaandam naar binnen geschut en dan langs de Zaanse Schans naar Alkmaar. Door de vele bruggetjes die moeten draaien voor de Rpa28 en omdat je niet zo snel mag varen doe je er van Zaandam bijna 3 uur over naar Alkmaar. De Havendienst Amsterdam lag er al met de Stella en had een mooi plaatsje voor ons vrij gehouden.

Zaterdag ochtend kwamen de stuurman en de eerste roeiers al vroeg aan boord. Adrie van de Carma (Gemeentewerken Rotterdam) was ook al vroeg paraat. Dat moest nog even op het laatste moment geregeld worden omdat er twee roeiers door ziekte en familie omstandigheden afgebeld hadden. Maar met Adri erbij hadden we toch 8 roeiers. Voor elf uur moesten alle sloepen achter de startlijn liggen en werd er om de 2 minuten met 3 sloepen tegelijk gestart. Dus mooi nog ff tijd voor Adrie om te wennen en te kijken of de voetensteunen goed stonden en een beetje warm te roeien.
Cor en Willem hadden de fiets meegenomen zodat ze ons een heel stuk van de wedstrijd konden volgen en aanmoedigen. We startte tegelijk met de "De Huysman" en de "Bergenvaarder". Als nummer 2 gingen we onder het viaduct door vlak achter de Bergenvaarder, met het idee ze gelijk na het viaduct voorbij te gaan. Maar de stuurman van de Bergenvaarder raakte alle kanten van het viaduct en kwam stil te liggen. Hierdoor kwamen we flink met de riemen in elkaar en lukte het ons niet ze voorbij te komen. Dan er maar vlak achter blijven zitten en als er een mogelijkheid is ze voorbij gaan. De stuurman probeerde het nog een paar keer maar het lukte net niet. Dan maar op het laatste rechte stuk voor de finish van het 1e rondje. OK jongens ff alles uit de kast en er voorbij. Dit keer lukte het goed en we liepen ze gelijk een stuk uit. Nu mooi door het viaduct met 1 boord roeien en 1 boord riemen lopen, mooi strak gestuurd en er probleemloos doorheen. Verder op nog een paar sloepen gepakt en vooral ervoor zorgen de Bergenvaarder nu voor te blijven. Ze kwamen tegen het eind nog wel dichterbij maar met de laatste krachten werd er nog een klappie bijgedaan en bleven we ze voor. Iedereen zat flink kapot, gelukkig hadden we een beetje wind mee en dreven zo richting Rpa28. Cor en Willem hielpen iedereen uit de sloep zodat we lekker in het zonnetje bij konden komen. Adrie werd door allemaal nog eens bedankt voor zijn inzet, en dat hij ons toch ff mooi geholpen had door te komen. Met een tijd van 1 uur en 26 min was iedereen toch wel tevreden. Danny en Willem gingen op de fiets naar de prijs uitreiking, we waren toch wel benieuwd naar de uitslag. 4e in het algemeen klassement en 2e in onze klasse, dat is een mooie prestatie.
Langzaam aan ging iedereen richting huis en bleven we met ze vieren over. Zo ff de rommel opruimen, ons zelf opfrissen, een happie eten en dan een rondje door de stad maken. Was toevallig net Jazz-weekend, werd een hele gezellige avond, beetje gepraat en gedanst. Ja dan is het zo laat.

Zondag ochtend vanaf 9 werden de bruggen weer bediend en gingen we richting Rotterdam. Na een vlotte reis, om half 7 's avonds in de Eemhaven. Boot afmeren, spullen wegbergen en naar huis. We konden terug kijken op een mooi, gezellig en goed roei weekend

 
Foto's Alkmaar