GRACHTENRACE AMSTERDAM
12 OKTOBER 2019

Was toch nog een gepuzzel om de sloep vol te krijgen met roeiers en een stuurman en iemand die de trailer kon trekken. Maar Wim, die de Rotterdam Regatta ook al gestuurd heeft, kan sturen in Amsterdam en de trailer mee nemen met de CdB-1 erop. De vaste roeiers: Frans, Nelleke, Hamid, Gabriel en Mario, aangevuld met Joop, Eddie en Marijn. Heel de week maar hopen dat het wat beter weer is zaterdag, in ieder geval droog.
Nou dat droge weer zat er 'smorgens niet in, toen we vertrokken vanuit de Eemhaven. Maar tijdens het kranen bij het Olympisch Stadion was het bijna droog. Daarna nog een paar uur wachten tot de start om 13.15 uur. Om half 1 was het toch zo goed als droog en had iedereen ze voetensteun en kussentje geïnstalleerd en er klaar voor. Zo ff stukkie proberen of alles goed staat en zit, ja veel ruimte is er niet om in te roeien. Na het verplichte luisteren naar Andre Hazes en Willy Alberti in de start rij, had iedereen zoiets van gaan en knallen. Het eerste stuk naar de Amstel door het Amstelkanaal was maar smal, omdat er een aantal pijpleidingen in het water liggen, kan je maar net met 2 boorden roeien.
Maar we lopen wel steeds meer in op onze voorganger. Als de stuurman een mogelijkheid ziet, er voor bij en zonder hinder van andere sloepen de Amstel op. Dan via de Singelgracht, Lozingskanaal, het Amsterdam Rijnkanaal op. Door medewerking van de stuurman van een andere sloep en aanzetten van de roeiers en scherp sturen van onze eigen stuur, nog snel een sloep gepakt. In de Entrepothaven nog een sloep gepakt voor dat we het sluisje doorgaan naar de Nieuwe Vaart. Via Oosterdok, Entrepotdok, langs Artis, naar het spannende gedeelte, Keizersgracht en Brouwersgracht. Hier komt het aan op goed samenspel tussen de stuurman en de roeiers. Een langzame kuikensloep en een roeiboot met Japanners zorgden voor een paar bloedstollende momenten, maar alles ging net goed. Het laatste stuk Kostverloren Vaart, hebben we nog een aantal sloepen ingehaald. Verrot maar met een gevoel van we hebben alles gegeven over de finish na: 2:37:47. Snel naar de kraan en op de trailer naar Rotterdam.

Foto's Grachtenrace Amsterdam