VEERSEMEER RACE
16 SEPTEMBER 2017

Zaterdag 16 september de Veerse Meer race. De Cor de Bruin II lag al klaar, net als de RPA24 die de wedstrijdorganisatie en de media zou bijstaan.

Dit keer een sterk deelnemersveld, met 44 heren- en 25 damesteams. Rond 13 u. startte de CdB II met Frans, Nelleke, Andre, Hamid, Jos, Gabriel, Pim en Ray aan de riemen en Raymond aan het roer. Het weer was bewolkt en er stond weinig wind.

Wij startten met de Kubber, Dolman en Hjoed ’n Makkie. Een ietwat nerveuze start, maar na zo’n 300 m. hadden we de slag weer te pakken en waren we ‘los’. Eerst om de oost en een paar lange rakken naar de VM2, het keerpunt. Op dat deel zat de vaart er goed in, gemiddeld op 10,3 km/u zo wist Andre te melden. Nog voor het keerpunt haalden we de  Bestevaêr en de Razende Snol in. ’t Pulletje bleef vooralsnog buiten bereik. Na een strakke manoeuvre om de VM2 zetten we de achtervolging op onze voorgangers verder door. Raymond moest het gezelschap regelmatig bij de les houden, maar toen we in de buurt kwamen van de Grutte Bear trokken de koppies weer strak, en kwamen zachtjes wat oergeluiden uit onze sloep. Dit werd voor beide sloepen een prestigeslag en na ongeveer een meter of 500 strijd hielden we onze eeuwige rivaal achter ons. Dat gaf weer nieuwe energie, waar Raymond vrij snel weer kwistig mee omsprong… want we kunnen nog meer inhalen! Terug voor de haven, op weg naar het ronden van de Schelphoekplaat, was alleen de Azoren High ons voorbij gegaan en hadden wij zelf al zo’n twintig sloepen ingehaald. Dit wilden we zo houden. De plaat werd gerond via een buitenbocht. Met opnieuw een tussensprint konden we er 4 tegelijk pakken en net voor hen weer in het hoofdvaarwater terug komen; verder in de achtervolging op ’t Pulletje. Inhalen was het devies en zo gebeurde het… tot de VM20, het keerpunt voor het laatste stukje naar de haven. Weer een paar sloepen te snel af, maar nog steeds ‘t Pulletje voor ons. Zij zagen ons aanstormen en gromden: “die Rotterdammers voorblijven god….”. Dat laatste stukje, opnieuw gepaard met oerklanken die nu wat harder klonken, de lange sprint naar de finish ingezet. En vlak voor de finish haalde we ’t Pulletje in. Het team was diep gegaan, maar die grijns op de gezichten bleef nog lang hangen. Namens het team kon Willem later de 1e prijs 1e Klasse en de 1e prijs Kuikenklasse ophalen. Het was een mooie race en hebben goed gepresteerd. Dat smaakt naar meer

Raymond

Foto's Veersemeer race
Verslag Willem