MUIDEN - PAMPUS - MUIDEN
4 & 5 NOVEMBER 2017

Donderdag de Rpa 24 ingeruimd en de Cor de Bruin-2 aan boord gezet. Vrijdag ochtend om 7 uur vertrokken vanuit de 1e eemhaven met ook de Ben Vossenaar nog op sleeptouw. Met Willem, Hamid, Nelleke, Kees, Bas en Mario. Zo dat gaat goed, eerst ff een lekker ontbijtje, gebakken eieren met spek. Daarna is het tijd om schoon schip te maken, ook de sloep wordt spic en span gemaakt. Bij Vreeswijk gelijk de sluis in, de kolk stond al klaar. Dit gaat voortreffelijk, als alles zo mee zit om 4 uur vast in Muiden. Maar wat is dat een rare klap en een sissend geluid en de machinekamer vol rook. Maar ff snel de kant opzoeken en proberen vast te maken op het Amsterdam Rijnkanaal. Blijkt de uitlaatpakking van 1 van de cylinders te zijn. Ja die is niet aan boord. In de Eemhaven zijn er zat op voorraad. Kan ff duren voor de monteur, Johan er is met de pakking. Maar uiteindelijk toch gevonden. Intussen hebben Hamid, Nelleke en Bas al de nodige voorbereidingen gedaan zodat de pakking er zo weer tussen zit. Nog ff proefdraaien en alles natrekken, we kunnen weer. Wel al flink donker geworden, we besluiten door de Oranjesluizen te overnachten en zaterdag ochtend verder te varen naar Muiden. De havenmeester Muiden wakker gebeld, waar er nog een plekkie voor ons is. Wordt een mooie plaats buiten op het steiger. Snel de CdB-2 er afzetten en samen met de Ben Vossenaar naar de start brengen.
Wordt spannend vandaag, want we kunnen kampioen in de Kuikenklasse worden over 2017. De 1e ronde rond pampus is met: Stuurman Willem, Frans, Nelleke, Hamid, Ed, Jos, Ton, Bas en Mario. De start is gelijk met de Bergenvaarder en Dolman. De Dolman en de TIOG, die een minuut voor ons is gestart zijn directe concurenten voor het kuikenkampioenschap. Naar Pampus toe gaan we eerst de Dolman en later de TIOG voorbij en bij het ronden van Pampus kunnen we al snel naar binnen toe en kort ronden. Terug wind tegen, is toch wel een aardig windje maar komen goed uit bij de pieren en zonder oponthoud of gehinderd worden naar de finish. Met een tijd van 46 min 03 sec en 73W. De Dolman en Tiog voor gebleven. FF bijkomen en opladen voor de 2e ronde rond Pampus. Mario en Ray wisselen, zodat iedereen kan roeien. Het weer wordt er niet beter op, koud en regen. De start gaat goed, bij de havenhoofden de Dolman al te pakken en vlak achter de Bergenvaarder. Voor Pampus de TIOG ook al te pakken, moesten alleen de Bergenvaarder voorbij laten gaan. Maar op de terug weg met wind tegen mooi in de slipstream mee gaan. Een mooie koers naar de finish zonder dwarsleggers en stuntende stuurlieden. Zo snel wat warms aan en wachten op de uitslag. Aan boord stond de warme soep en worst al klaar. Nou de tijd is super: 43 min 42 sec en 90,8W. Dat kan niet meer fout gaan voor het Kampioenschap. Vol verwachting naar de feesttent en eindelijk zover de kuikenprijzen. 3e - Octopus, 2e - Bergenvaarder en 1e Cor de Bruin-2. Dat is in Polonaise naar het Podium. Kampioenen. Ook nog een 3e prijs in het dag klassement voor de Kuikensloepen. Dat wordt wel ff gevierd in de feesttent en later aan boord ook nog.
Zondag ochtend, eerst ff opstarten. Ja vandaag nog een rondje Pampus. Er zijn wel een paar veranderingen: Stuurman Raymond, Andre, Nelleke, Ton, Hamid, Jos, Mario, Michel en Pim. Vandaag de wind een beetje schuin maar af en toe waait het lekker door. De zondag wedstrijd telt mee voor het hele weekend. Ook zijn er diverse teams die verkleed mee doen. Een varende badkuip met eendjes, Piraten en Panters. Hoewel er veel veranderingen zijn en weinig slaap en drank ook meetellen, wordt de 3e ronde heel serieus genomen. We hebben een goeie start weer met de Bergenvaarder en de Dolman. Met een tijd van 45 min 29 sec en 76,6W. een mooie prestatie. Over het hele weekend een 9e plaats in het Algemeen Klassement en een 2e prijs in de Heren 1e klasse. Ja dat zijn toch 3 mooie prijzen om het seizoen af te sluiten. Maandag ochtend vroeg met een mooi herfstzonnetje vertrokken van Muiden naar de 1e Eemhaven. Zonder oponthoud en weinig wachttijd bij de sluizen, om half vier afgemeerd. Zo kunnen toch terug kijken op een heel mooi seizoen. Tijd voor wat onderhoud aan de sloepen en dan weer keihard trainen voor het nieuwe seizoen.

Foto's MPM