MEMORIAL REGATTA ROTTERDAM
13 MEI 2017

Allereerst mijn dank voor jullie geweldige inzet en gefeliciteerd met de 2e plek. (officieus¬†ūüėČ)
De organisatie is zeer tevreden en hopen wederom dat jullie er volgend jaar weer bij aanwezig zijn...
De race had niet beter kunnen verlopen... zag op youtube al een filmpje voorbij komen van de start.... goed begin en goed einde! 
Bij het uitkomen van de Leuvenhaven pakte we meteen de kortste weg... voor de gele boei langs.ūüėĚMet een stroompje in de kont waren we goed op weg en zaten we al dichtbij "De Zwarte Duivels".¬†Het gedeelte bij¬†de Erasmusbrug en het keerpunt¬†verliep soepel.
Zonder oponthoud mochten we oversteken. Door een tip van Marco, zijn we door iets de Rijnhaven kant aan te houden, spaarzaam uit de afgaande stroom gaan roeien. Vervolgens besloot ik de sloep langs de scheepshuid van de "Rotterdam" te laten glijden. Daar ik bij mijn opgejaagde collega stuurman van 'De Zwarte Duivels' even een momentje van onscherpte had waargenomen, besloot ik gebruik te maken van de doorgang dicht onder de kade. Hier spoorde ik wat aan om de eerste inhaalmanoeuvre in te zetten. Ter hoogte van het Noordereiland passeerde we en liepen we mooi uit. Bij de Hef kwam de "Gone but not forgotten" in het vizier. We hielden bij de Hef ook stuurboord dicht onder de kant aan en liepen hier heel hard in.
Bij de Unilever/Calv√©¬†lieten ze¬†ons binnendoor passeren.Zodoende¬†kwamen al vroeg op een tweede plek.¬†ūüėŹ
'De Voorbijganger' had ik al vanaf het keerpunt bij 'de ballentent' op de korrel. Ze hadden best een aardige voorsprong genomen. (circa 500 meter)
Na het inhalen van de DMRC-sloepen lagen we op de 2e plek en zetten we onze opmars door. We zaten zeer goed in de wedstrijd en was er géén onvertogen woord gevallen. De gelijkheid ging zoals eerdere wedstrijden. Daar de wind en stroming best met horten en stoten veranderde op het water, had ik opgemerkt dat de CdB 1 zeer snel driftend is. Wetende dat het roer bewegen snelheidsverlies inhoud kon ik de sloep aardig controleren.
De ideale race moet nog komen dus...¬†ūüėä Afijn... De sloep voor ons ging er vanuit dat ze genoeg voorsprong hadden om zodoende als eerste over de meet te gaan. Na¬†7¬†km op kop te hebben gelegen leek het erop dat het inderdaad een moeilijk klusje zou worden om het gat te kunnen overbruggen.¬†Een enorme inhaalslag van ons,¬†mede door hun stop bij het 2e keerpunt maakte het gat, zienderogen, steeds kleiner en zijn we¬†tot ongeveer 50 meter tussenruimte¬†dichtbij de overwinning geraakt.
Ten laatste wil ik jullie knappe prestatie tijdens de Memorial Regatta herhalen en nogmaals bedanken hiervoor.

mv groet, Ray

Filmpje Start
Filmpje Boerengat in
Foto's Rotterdam Regatta