MAASRACE
2 SEPTEMBER 2017

Vandaag met 2 sloepen aan de start, voor wat blijkt uit allerlei signalen de laatste Maasrace, tijdens de Wereldhavendagen. de CdB-1 met Raymond aan het roer en aan de riemen: Frans, Nelleke, Ed, Marco, Mario, Hamid, Pim en Erique. De CdB-2 met aan het roer Willem en aan de riemen: Ton, JP, Wim, Jos, Bas, Xanderijn, Lars, Tineke. Gewoon goed roeiweer. Lekkere chaos voor de start met verzamelen. De CdB-2 had een wereldstart ondanks de drukte van 40 sloepen. Zat gelijk bij de eerste 5. De CdB-1 had wat pech door de drukte bij de start en kwam in de achterhoede terecht. Maar dat werd een mooie inhaal race. Voor stroom naar het Zuidiepje en keren bij Bolnes. De CdB-2 met een op het laatste moment bij elkaar gezochte bemanning, ging als een kogel. Tot de laatste meters een gevecht met STC. Maar het lukte ze niet om de CdB-2 voorbij te komen. De CdB-1 had al de nodige sloepen ingehaald en op de terug weg met wat inhaal acties, die veel kracht vergden en af en toe wat gekletter van riemen en krachttermen met andere stuurlieden opleverde. Dan het stuk langs de Boompjes, Willemskade, Westerkade, Parkkade dit is altijd ruw water met veel golfslag. Dit komt door allerlei snelle boten, stroom en wind.
Wat wordt de uitslag, daar is iedereen toch wel heel benieuwd naar. Dan is het eindelijk zover: de CdB-1 een 11e plaats en de CdB-2 de 1e plaats.

Zo een mooie wedstrijd tussen al dat geweld van de Wereldhavendagen en met de mooie skyline van Rotterdam en unieke start met alle sloepen tegelijk mag toch niet zo maar stoppen.

Foto's Maasrace
Verslag Willem