KAAGRACE
10 JUNI 2017

Is een hectische voorbereiding. Storm en regen begin van de week. Wordt nog spannend om de CdB-2 te kunnen kranen en op de trailer te zetten. Al geïnformeerd bij de wedstrijdleiding en FSN of we eventueel met de CdB-1 mee mogen doen. Maar vrijdag is de wind een stuk minder en met de nodige hulp, kan de CdB-2, mee naar de Kaag.
Is zaterdag ochtend beetje bewolkt, maar 's middags trekt het open en komt de zon vol door. Vandaag met stuurman Willem en de roeiers: Nelleke, Ed, Cees, Gabriel, Erique, Mario, Andre en Pim. Ja het begint toch weer te kriebelen bij Erique dat sloeproei virus. Vanaf 14.00 uur wordt er in 4 groepen gestart, eerst de sloepen uit de hoofdklasse. Wij starten in de 2e groep, samen met TIOG en STC-sloepen. De start en de wedstrijd wordt weer mooi vast gelegd door Daniëlle en Yvonne, dat levert mooie plaatjes op. Eerst nog een strijd met de TIOG, tijdens en na de start. Maar het lukt niet ze voorbij te komen, dan er maar achter blijven. Ondertussen een heftige strijd met de Anthony van Hoboken, die we net voorblijven bij de start. Zo voor de wind is het flink afzien. Willem zorgt ervoor dat iedereen op tijd drinkt en geconcentreerd blijft. Het eerste kwart blijven we Hoboken makkelijk voor, maar dan komt er een gedeelte door wat nauwe slootjes en is er geen ruimte om in te halen. Soms met de Hoboken op nog geen 30 cm achter ons. Maar Willem laat zich niet gek maken en houdt de deur mooi dicht.
Maar als er ff wat meer ruimt is komt de Hoboken er voorbij. Dan een lang stuk tegen de wind in. De Hoboken moeten we laten gaan, maar we lopen wel weer iets in op de TIOG. Er is nu ook ruimte genoeg om wat andere sloepen in te halen. Als we over de start/finish lijn gaan om het laatste rondje te maken, worden we luid aangemoedigd door de speaker en roeiers en roeisters langs de kant. Willem zoekt behendig de verkeerde wal op, zodat we minder wind tegen hebben. Nog ff een keer flink aanzetten om de Polyester voorbij te komen net voor een brug passage. Dan nog ff een drinkronde en knallen die laatste 2,5 km. Moe, kapot maar met een goed gevoel over hoe geroeid over de finish. Door varen naar de kraan locatie en onder het genot van een koude verfrissing, wachten tot je aan de beurt bent. Sloep vast op de trailer en met pontje terug naar het Kaageiland. Benieuwd naar de uitslag.
Toch wel een tegenvaller, 23e plaats met een tijd van 1:57:29 en een vermogen van 62,51 Watt.
Foto's Kaagrace