VECHTEN OP DE VECHT
2 APRIL 2016

Vandaag met 2 sloepen aan de start. Nog beetje fris maar belooft een mooie dag te worden. Transport, kranen en afmeren van de sloepen gaat soepel, is genoeg hulp. Bakkie doen en afwachten. Gezellig bijkletsen met oude bekenden.
Eerst de Dames voor hun rondje en daarna de heren vanaf 14.00 uur.
Na het palaver naar de sloepen, om op tijd in de kom achter de startlijn te liggen. De startlijst was wel ff anders dan we gewend zijn. Snelle en langzame sloepen starten voor en achterin het veld. Alleen de Hoofdklasse, zit bij elkaar ingedeeld.

De CdB-2 met: Willem, JP, Frans, Nelleke, Hamid, Andre, Ad, Jos, Raymond. De CdB-2 start ver voorin, ruim een half uur voor de CdB-1.
De CdB-1 met Raymond, Marco, Mario, Ronald, Jan-Gert, Rob, Gabriel, Pim, Joris.


De CdB-2 is goed weg. We horen de starter nog iets zeggen over Willem Borsboom, iets over stuwende kracht achter het team. Onderweg naar het keerpunt een aardige strijd met de Mercator van het STC en ook al wat sloepen ingehaald. Er wordt dit jaar extra gelet of je de boeien aan de goeie kant passert en de vaste overspanning van de verkeerbrug neemt. Het keerpunt tussen de paaltjes door gaat uitstekend en gelijk de Havendienst Amsterdam ingehaald. Op de terugweg, alles uit de kast om de Evert Deddes voor te blijven. Onderweg nog ff de CdB-1 aanmoedigen die op de heenweg is. Kapot over de finish, beetje uitdrijven en Willem afzetten. Door naar de kraan.

De CdB-1 heeft een goeie start. Ja is toch wel ff wennen zo'n nieuwe samenstelling, maar is al snel een goed gevoel. Uit het sluisje de Vecht op, en dan met beide boorden roeien onder de brug door. Loodsen Ijmond en Rijnmond voor ons, die moeten we pakken. De loodsen zijn stugge tegenstanders. Voor het keerpunt lukt het niet ze allebei in te halen. Onderweg nog wat aanmoedigingen over en weer met de CdB-2, die op de terugweg is. Tijdens het passeren van de paaltjes en het ronden van de boeien bij het keerpunt, gelegenheid om wat te drinken en er dan vol tegen aan. Zo er overheen en voorbij. Die loodsen zijn gezien. Geen problemen bij de verkeersbrug en onderweg naar de finish nog aardig wat sloepen ingehaald. Leeg maar met een goed gevoel over de finish en door naar de kraan. De CdB-2 staat al op de trailer. Nu maar afwachten op de uitslag.

CdB-2 - 1:06:22 en 86,44W - 18e Algemeen Klassement
CdB-1 - 1:08:48 en 69,23W - 45e Algemeen Klassement

Verslag Willem
Foto's VODV