RESPEC OP DE LEK
9 JULI 2016

Op vrijdag zijn de Rpa24 met de sloepen: Cor de Bruin 1 en 2 en de Ben Vossenaar vertrokken naar Culemborg. Dat is toch wel een blikvanger in de jachthaven, een echte blusboot. Zaterdag ochtend, droog, beetje bewolkt en een aardig windje. Vandaag in de Cor de Bruin 1, het Op de Rotte team: Jan Gert, Jan Willem, Joris, Marlies, Michel, Rob, Roelof, Ronald met stuurman Raymond aan het roer. De Cor de Bruin 2, Frans, Nelleke, Ed, Hamid, JP, Jos, Ad, Mario met stuurman Willem. De CdB-1 starte beide races net voor de CdB-2. De 12 km race wordt er door de stuurlieden heel scherp gestuurt en af en toe een gokje genomen om binnendoor te passeren, zodat je zo min mogelijk stroom tegen hebt. Dit levert af en toe wel een paar boze blikken en kracht termen op.
Maar ja het is een wedstrijd en geen tourtocht. De Jan van Schaffelaar, de ploeg uit Culemborg, gaat te ver binnen de kribben en moet meer dan de helft afleggen zonder roer. Na het keerpunt, stroom mee, wordt het veld wat breder.
Dan 2 uur tijd om te rusten, eten en drinken. 's Middags een lange sprint van 4 km. Dat is toch wel ff zwaar. Vooral als je al blaren hebt van de 12 km race. Maar het is geen sport voor watjes. Knallen en een mooie tijd neerzetten.
Is wel een luxe dat we na de race lekker aan boord bij kunnen komen met een kouwe klets, wijntje of wat fris. Nog ff wat hulp gehad bij het aan boord zetten van de Cor de Bruin 2, tijd om te kijken wat de uitslag is geworden.

    plaats 12 km 4 km gemiddeld
Cor de Bruin 1   16e 65,41 w 80,28 w 72,845 w
Cor de Bruin 2   5e 81,26 w 100,83 w 91,045 w 
Foto's Respec op de Lek