MAASRACE
3 SEPTEMBER 2016

Is eerst nog ff onzeker of we een boot hebben om de sloepen naar de Jobshaven te slepen, maar kunnen de Rpa24 gebruiken. Vrijdag met met hulp van Willem, Ton, Jeroen en Mario alvast alles in orde gemaakt zodat we met 3 sloepen naar de Jobshaven kunnen. De CdB 1 en 2 en de Ben Vossenaar. Zaterdag genoeg hulp om te assisteren bij het slepen. Ook al de nodige roeiers aan de kant in de Jobshaven voor hand en span diensten. Vandaag in de CdB-1 met Raymond V als Stuurman, Ronald - Jan Gert - Mario - Roelof - Michel - Peter - Joris en Marlies. In de CdB-2 met Willem als Stuurman, Frans - Nelleke - JP - Ton - Jos -Bas - Ed en Ad.

Is zoals ieder jaar een chaotisch begin. Eerst een sleep formeren, naar de Rijnhaven. Dit gaat al na een paar honderd meter mis als er een sleeplijn breekt. Dan maar verder roeien. Is een gekrioel voor de Rijnhaven en iedereen wil zo goed mogelijk liggen om zo gunstig mogelijk uit te komen bij de startlijn. Dan ook nog 10 minuten extra ivm het uitlopen van het programma. Maar dan komt het sein oproeien naar de startlijn. Eerst een rode toorts en dan na 1 minuut het startschot. Dit is een waar slagveld met riemen in elkaar en boten die dwars leggen en de nodige krachttermen. Maar na 500 mtr is het hele veld wat uitgerekt en probeert iedere sloep zijn eigen slag en ritme te vinden.
De CdB-2 heeft een fantastische start. Als 1e weg, bij het eiland als 3e. De Hoboken en Orkaan tot aan de Steenplaats achter ons gehouden. Toen kwamen ze ons voorbij ondanks protesten uit onze sloep. We geven ons niet zomaar gewonnen! Willem greep in en behield zijn eigen koers en tempo. Bij het keerpunt miste een voorganger de boei. Dus in feite lagen we 4e en dat tot aan de finish.
De CdB-1 heeft een wat moeilijke start, is al gelijk strijd met een team uit Utrecht en een Mariniers sloep. Maar voorbij het eiland een heftige strijd met de Witte de With voor ons en 't Oude Dock en de loodsen achter ons. Net voor het Zuiddiepje de Witte de With voorbij en de andere 2 voor gebleven tot het keerpunt. Het laatste stuk Westerkade / Parkkade is weer meer wildwater roeien.

CdB -1 : 2:07:35 - 55 watt - 14e Heren 2e klasse
CdB-2 : 1:55:22 - 86 watt - 2e Heren 1e klasse en 2e kuikenklassement

Foto's Maasrace
Verslag Willem