KAMELEONRACE
27 JUNI 2015

Volgens de weerverwachting vandaag bewolkt, matige wind en hele kleine kans op een bui. Vandaag met de CdB-2 en stuurman Willem.
Een iets andere samenstelling als vorige week: JP, Frans, Martijn, Rik, Erique, Mario, Nelleke en Ed. Start en Finish bij de Heerenzijlbrug. 1e rondje over het Sneekermeer dan door de brug en 2e rondje op Terkapester- en Ternhernster Puollen. Finishen net door de brug.
Flink windje, windkracht 4/5. Eerst de Dames van start en dan de Heren met twee sloepen tegelijk om de 2 minuten. Wij starten samen met de Visbyvaarder. Die zijn dit jaar goed in vorm en sloegen al snel een flink gat. Het 1e gedeelte van de wedstrijd hebben we niet veel sloepen ingehaald, maar wel de Ever Deddes achter ons gehouden, die 2 minuten achter ons is gestart. Het 2e gedeelte gingen we de langzamere sloepen inhalen. Willem probeerde door het oppertje op te zoeken of achter een snellere sloep te blijven plakken, wat meer voordeel te hebben tegen de wind. Met een tijd van 1 uur, 57 min en 58 sec. en een vermogen van 56,04 W en een 20e plaats toch wel een tegenvaller.
Verslag Willem
Foto's Kameleonrace