ZWOLSE GRACHTENRACE
21 JUNI 2014

Aan de zesde editie van de Zwolse Grachtenrace doen dit jaar 60 sloepen mee. Dat wordt een bijzondere krachtmeting over bijna 16 kilometer op de gracht en het Zwarte Water. De start en finish zijn bij het Kerkbrugje. Het parcours gaat door de grachten in de binnenstad en over het Zwarte Water, tussen de wijken Holtenbroek en Stadshagen. Keerpunt is bij de Mastenbroekenbrug. Daarna nog 2 en half rondje door de grachten in de binnenstad, met de stad Zwolle als decor levert dat een prachtig schouwspel op!
Vandaag met de CdB-2, telt mee voor Hoofdklasse en Kuikensloep klassement.
Raymond stuurman met: JP, Erique, Hamid, Rik, Martijn O, Mario, Ad en Dick.
De start is samen met de Castor. Nou dat is gelijk een domper. Voor de start nog zo'n goeie start geoefend. Maar de Castor wil niet mee werken en stuurt zo dat hij bijna langszij komt. Dat is een hoop gekletter van riemen en schelden.
Gelukkig houdt de stuurman zijn hoofd koel en kan er weer snel geroeid worden.
Dan is de focus weer terug op de wedstrijd. Is wel nodig eerst een half rondje door de Zwolse gracht. Is weinig mogelijkheid om in te halen en dan het Zwarte Water op. Langzaam beginnen we de eerste sloepen in te halen en net voor het keerpunt bij de Mastenbroekenbrug worden we ingehaald door Hobooken.
Dan is het zaak om zoveel mogelijk langzamere sloepen te pakken voor we de Zwolse gracht weer opgaan. Door de organisatie zijn er plekken aangewezen in het parcour waar niet ingehaald mag worden in de gracht. Maar door slim sturen en er dicht achter te gaan zitten kan je dan op de plekken waar het wel mag er voorbij. Met stuurmanskunst van Raymond en het aanzetten van de roeiers werden er toch nog een aantal sloepen ingehaald. Voor het einde pakten we ook nog de Havendienst Amsterdam en de Brandweer Rotterdam. Kapot maar met een gevoel we hebben alles gegeven over de finish. Lekker bijkomen in het zonnetje. Daarna nog een sleepje naar de kraan locatie, waar het nog steeds druk en hectisch is. Een hele leuke wedstrijd, maar wat is het resultaat?
Nou dat valt wel ff tegen een 22e plaats met 1 uur 40 min 39 sec en 61,47 Watt.

FOTO'S GRACHTENRACE ZWOLLE