SLAG OM DE ZAAN
19 APRIL 2014

Zaterdag ochtend vroeg op weg naar Zaandam met 2 sloepen. Staat een best windje en is koud, maar de vooruitzichten zijn goed. Kranen, Start/Finish is nu in Zaandam bij de koekfabriek. Zonder oponthoud ruim op tijd aanwezig om te kranen. Was ff lastig met de wind om de sloepen af te meren, maar toch goed gelukt. Tijd voor een bakkie en op te warmen. Omdat de dames en heren apart starten is het extra lang wachten tot we kunnen gaan roeien.
Vandaag in de CdB-1 : Raymond, Mario, Marco, Andre, Coen, Nelleke, Martijn G, Gabriël en Remco. In de CdB-2 : Willem, JP, Frans, Rik, Hamid, Erique, Daniël, Ad en Dick.
We roeien nu vanaf de koekfabriek naar de Wilhelminasluis en keren daar en dan tot het keerpunt net voorbij de Prins Clausbrug weer terug naar de koekfabriek, dit is ongeveer 16,7 km. Mooie blauwe lucht en een zonnetje. We hebben de 2e start, CdB-1 en 2 en de Pulp Fiction. De CdB-2 is getergd door dat de CdB-1 op de vecht 11 sec. sneller was.
Alle 3 vlak bij elkaar, de CdB-1 hield al iets in want die zag het al mis gaan bij het keerpunt bij de sluis. Daarna aanzetten en proberen bij te blijven bij de CdB-2 en de Pulp Fiction. Maar je eigen niet gek laten maken. De CdB-2 en de Pulp Fiction zijn al snel in een heftige strijd, die door de CdB-2 wordt gewonnen. De CdB-1 heeft een hele tijd strijd met de Wildenburgh, die net voor de finish voorbij komt. Mooie wedstrijd, veel strijd en goed weer. Kranen is goed geregeld en al snel staan de sloepen op de trailer, klaar voor de terug reis. Heerlijk bijkomen uit de wind in het zonnetje met een koud blikkie in je handen.

CdB-2 - 14e - 1:42:23 - 72,37 (1 watt straftijd in mindering)
CdB-1 - 16e - 1:44:45 - 64,75 watt

Foto's Slag om de Zaan

Verslag Willem

uitslag Slag om de Zaan