MOSSELRACE
19 JULI 2014

Zo dat wordt een pittige wedstrijd met een temperatuur van 30+. Vandaag met de CdB-1, stuurman Raymond en de roeiers: Marco, Mario, Nelleke, Martijn O, Chenny, Daniël, Gabriël en Remco.
Is al lekker warm in de haven van Bruinisse waar alle sloepen zich verzamelen voor de start. Maar half12 gaan de eerste van start. Onze start is om 11.51 uur met de Caatje van Warmond.
Zijn gelijk goed weg, ja hebben we mooi voordeel van het oefenen op een goeie start dinsdag. Caatje laten we gelijk achter ons en zien we niet meer terug komen. Gelukkig een beetje bewolkt en een windje schuin op de kop. Door de extreme warmte is de route 1km ingekort. Naar het keerpunt hebben we stroom mee en iets wind tegen. Onderweg worden we flink aangemoedigd door Willem en Yvonne.
Raymond houdt goed in de gaten dat iedereen op tijd drinkt en heeft ook nog wat ruzie met de gps. Maar kunnen wel het slag gemiddelde aflezen en dat is mooi constant.
Voorbij de vluchthaven, waar het kranen is, gaan we de 1e sloepen voorbij lopen. Tot het keerpunt kunnen we de hele snelle jongens nog achter ons houden. Niet ver voor het keerpunt zien we de Carma terug gaan, die 10 min. voor ons is gestart. Die pakken we nog wel voor de finish roepen een aantal. Mooi snel keerpunt met SB door roeien en BB riemen lopen en gelijk drinken. Super gedaan Raymond. De meeste sloepen voor ons gaan vlak onder de wal terug, maar Raymond had van de plaatselijke vereniging mee gekregen dat je het beste iets uit de wal kan blijven en dat je dan minder stroom tegen hebt. Dat pakte heel mooi uit. De Hoboken bleef dicht onder de wal en had veel moeite ons voorbij te komen. Voor de vluchthaven de Carma voorbij en nog ff een laatste keer drinken en dan knallen naar de finish.
Toch wel verwarrend bij de finish, want er gaan ook al sloepen terug naar de vluchthaven om te kranen.
Na de finish ff bijkomen en dan proberen te keren en een sleepje naar de vluchthaven te krijgen om te kranen. Toch nog tijd om een tassie met koud drinken op te pikken bij Willem. Zo dat is lekker na zo'n inspanning in die hitte. Het is Willem gelukt snel in de rij te gaan staan met de trailer en we zijn al snel aan de beurt. Zo sloep vast, spullen opgeruimd. Tijd voor een lekker bakkie mosselen, kibbeling en een koud biertje, of fris. Duurde toch wel erg lang voor de prijs uitreiking begint. Nou dan horen we de uitslag onderweg wel. Onze tijd is 1 uur, 6 min en 36 sec. over een afstand van 10,5 km. Daarmee zijn we 10e in het algemeen klassement en 3e in onze klasse geworden. Met een vermogen van 65,53 W.
Mooie prestatie, volgende is de Maasrace met de Wereld Havendagen, een thuis wedstrijd.
FOTO'S MOSSELRACE
VERSLAG WILLEM