LEMMER
17 MEI 2014

Na wat gespannen tussen veel sloepen door geworsteld toch een goede start gemaakt op de Sylroede. Langs de vakantiehuisjes en de dikke huurjachten van de Duitsers op naar het open water. Op de Grute Brekken was het de cadans vinden en rustig het tempo houden op 80%. Misschien voor sommige was dit al de 100%. De eerste drink ronde werd gedaan en al gauw werd het lekker roeien. Om de boei en weer terug naar het zuiden. Stuurboord gaf effe wat meer, en bakboord kon wat slagen rust nemen. Op naar de Lange Sleat, hier moest het gebeuren, hier konden we meters pakken. Volledig uit de wind dus het was er goed warm. Wat dames sloepen ingehaald en gauw wat snelheid gemaakt voor het bruggetje. Willem heeft ons goed achtervolgd op z'n snelle fiets en heeft hopelijk mooie foto's gemaakt. Af en toe werd er vanaf de kant "KOM op Rotterdam"  geschreeuwd. Snel de sloot uitroeien en dan de stuurboord bocht om naar het Noorden. Hier in de EE was het druk. Gaan we linksom er langs, rechtsom erlangs, er tussen door. Raymond schreeuwde alles bij elkaar om plek te maken, dan maar bakboord er langs, weinig plek voor drie sloepen naast elkaar en soms ook nog tegen verkeer. Effe tandje bij, 120% geven. Yes ervoor bij en nu op naar de Waldsleat. Weer wat sloepen ingehaald, en gelukkig een beetje wind om af te koelen, want het was goed warm. Veel drinken, cadans vinden, luister naar die sloep, allemaal tegelijk roeien, dat is de kracht. Op het open water van de Brandemar weer lekker in cadans komen. Genoeg sloepen ingehaald dus dat geeft wel een lekker gevoel. Net voor de bocht van de Grutte Brekken nog een sloep gepakt, bocht scherp innemen en op voor de terugreis naar de finish. De boei was snel in zicht en dan het kanaal in. Voor ons nog een sloep in zicht en na de bocht genomen te hebben richting de Sylroede werd er nog even aangemoedigd door Willem. Komop, nog honderd meter, bleek stiekem toch wat meer meters te zijn. Komop mannen, geef alles wat je kan, maar denk aan je techniek. Komop, nog 30 slagen. Net voor de finish nog een sloep ingehaald en toen zat het er weer op. Lekker doorgebabbeld naar het bruggetje. Superdruk bij de kraan, dus eerst maar eens op het gras liggen. Snel kwam de koelbox te voorschijn en tevreden werd een lekker drankje en wat voedsel tot ons genomen.
Gelukkig had op het laatst Robert uit Grou ons team kunnen versterken, en die roeide goed mee op 2e plek stuurboord. Zeker dank hiervoor.
De eerste foto's komen het internet al weer op, zie bijlage. Hopelijk heeft Willem ook mooie plaatjes geschoten, al werd er al gesuggereerd dat de sloep wel bewogen op de foto zal staan, want we gingen zo hard. Bijna een condenspoor achter ons aan. 

 Volgens mij hebben we een goede tijd neer gezet, eerste uitslag die ik voorbij zag komen zijn we 14e geworden in 2:23:08. 

FOTO'S LEMMER
VERSLAG WILLEM