GRACHTENRACE AMSTERDAM
11 OKTOBER 2014

De dag begint met het passend maken van de stekkers van de trailers, maar toch nog gelukt. Met de Cor de Bruin 1 en 2 op weg naar Amsterdam. Onderweg kwamen daar nog 2 sloepen van STC bij, mooi gezicht die invasie van 010 richting 020. Is wel ff puzzelen geweest maar toch 2 teams bij elkaar gesprokkeld. De CdB-1 met Raymond als stuurman en Marco, Mario, Pieter, Martijn, Sean, Coen, Ton en Gabriƫl. CdB-2 met Willem als stuurman en JP, Frans, Merijn, Hamid, Eddie, Nelleke, Dick en Ad. En ja hoor gaat het toch regenen voor de start van de CdB-1. De startgroep van de CdB-1 bestaat uit de: Hjoed 'n Makkie-2, Aludux, Haarlemmerhout en Cornelis Douwes. De CdB-2, acht minuten later met de: Razende Snol, Trewes 2, Vergaan en de Grutte Bear.
De start van de CdB-1 is goed. De Haarlemmerhout en de Cornelis Douwes zitten voorop. Bij het lozingskanaal zitten we stijf achter de Cornelis Douwes maar weten we de Aludux achter ons te houden. Tijdens de race weer wat oponthoud met rondvaartboten, maar verder was er genoeg ruimte om te roeien. Af en toe versnellen om onze goede positie in het veld niet te verspelen. Aan het einde van de race steeds zwaarder van het water aan boord. Dat had toch gevolgen voor onze snelheid. Omdat de sloep enigszins voorover was getrimd, bleef het water voorin staan en kon er niet gepompt worden. Dat was ook de reden dat het niet lukte om de "Cornelis Douwes" voorbij te komen. Van de start tot de finish bleven we in zijn kielzog. De prestatie van de CdB1 was er niet minder om. Met 3 invallers en veel water aan boord, even snel gevaren als vorig jaar (boven de 2,6 m/s). De route was 500 meter langer dan vorig jaar.
We kunnen terugkijken op een natte, maar mooie race, waarin we alles hebben gegeven. Dank daarvoor. En niet te vergeten goed sturen door Raymond. Wat die 51e plaats betreft, dat heeft toch vooral met onze (te) lage Cw-waarde te maken, niet met onze prestatie. Nog geen 2,5 min. langer gevaren dan de CdB2, over 23, 3 km, daar valt niets aan af te dingen.
EEN TROTSE STUUR CdB1.

CdB -1 = 2 uur 27 min. 41 sec. = 51e plaats en 63.73 W.
CdB -2 = 2 uur 25 min. 17 sec. = 30e plaats en 70.15 W.

VERSLAG WILLEM

FOTO'S GRACHTENRACE 020