8 JUNI 2013
KAAGRACE

Eindelijk mooi weer en minder wind, alles zit mee om er een mooie wedstrijd van te maken op de Kaag. Vandaag met de CdB 1 en 2. Door vakantie en werkdruk, moesten sommige afzeggen maar met enkele gastroeiers, toch weer gelukt 2 sloepen bemand te krijgen. De CdB-1 met Raymond, Mario, Marco, Mark, Victor (Carma), Cees en George (Brandweer) en Henk (Brielle).
De CdB-2 met Willem, Frans, JP, Martijn, Rik, Erique, Hamid, Ad en Chenny.
De CdB-2 zat in de 1e startgroep met de Orkaan, Caatje van Warmond en de Jan van Schaffelaar. Dit leverde een aardig gevecht op. En voordeel met het stuk tegen de wind. Was ff paar keer stuivertje wisselen met de Jan van Schaffelaar, tot ze na een tussen sprintje gezien waren. Het laatste stuk tegenwind mooi ff achter de Voorbijganger blijven, dat scheelt weer krachten jongens. Nog ff wat zweetdruppels voor Willem toen er een klein speedbootje hinderlijk voor de brug lag, maar die ging net op tijd uit de weg. Nog een kleine km en dan zijn we der.
De CdB-1 is 2 minuten later dan de CdB-2 gestart samen met de Roy Hesterman, een nieuwe kuikensloep en de Azorean High. Met de start al gelijk een heftige strijd met de Roy Hesterman. Maar lukte ons ze voor te blijven. Het eerste stuk vlak achter de Azorean High tegen de wind. Op een gegeven moment moesten we de Azorean High laten gaan, maar toen zaten we lekker in de flow. De Roy Hesterman probeerde nog een keer voorbij te komen, maar Raymond gooide mooi het gat dicht. Net voor we een smal stukkie kregen de Red Pepper voorbij en daardoor had de Hesterman geen kans meer om dichterbij te komen. Ja die ouwe diesels in de CdB-1 waren lekker op stoom en we kregen een goed gevoel over deze wedstrijd. Net voor het lange stuk de Lootsman voorbij. Voor dat we 't Joppe opvoeren, kwamen de Hesterman en de Lootsman, dichterbij. Maar na een drinkronde en ff elkaar op peppen, kwamen ze niet meer dichterbij en liepen we langzaam weer wat uit. Nog een lastige brug passage, maar goed ingeschat door Raymond. Nog maar een stukkie, komaan nog ff alles uit de kast voor een mooie tijd.

Een mooie prestatie van de CdB- 1 met een tijd van 1:58:37 en een 19e plaats algemeen klassement.
De CdB-2 een tijd van 1:56:15 en een 6e plaats algemeen klassement en 1e plaats in het Kuikenklassement.

FOTO'S KAAGRACE
VERSLAG WILLEM KAAGRACE