SLEEP / TRAINING WEEKEND STAVOREN
4 - 6 MAART 2011

Het roei team is een weekend op stap geweest naar Stavoren om de sloepen, Cor de Bruin en Cor de Bruin II te laten slepen/keuren. Wij als team hebben er gelijk een trainingsweekend van gemaakt.
Vrijdagmiddag zijn we gearriveerd met twee sloepen in Stavoren. Rond 19.15 was de eerste sleepproef gepland. Jammer, alles liep uit dus het werd een latertje. Tussendoor snel een pizza voor de honger.
Zaterdagochtend hielden we een korte training op techniek en het instellen van de technische installatie aan boord. Daarna was het tijd voor heerlijke appeltaart gebakken door Dick. In de middag een tweede training. Siem, een gastroeier, was intussen ook gearriveerd en samen met Jan Bijl als stuurman werd een tweede training aangevat, ruim twee uur. Het was redelijk weer maar de temperatuur was vrij laag. Brrrr. Willem maakte intussen een heerlijke pot macaroni en Hamid maakte van de gelegenheid gebruik om te trainen voor de marathon. Even 25 kilometer rennen langs het IJsselmeer en Hindenlopen.
Daarna was het echt tijd voor koffie om op te warmen met een heerlijke appeltaart van Siem. Na die sportieve prestaties en een gezellige middag onder elkaar was het smullen van de macaroni met een gezellige avond erna.
Zondagochtend vroeg op want we wilde nog een training maken. Ruim een uur roeien, we moesten zelfs een stukje door het ijs want de temperatuur was aardig onder het minpunt gezakt. Daarna was het voor de meesten inpakken geblazen. De sloepen waren intussen op de trailers gezet en afgedekt met dekzeilen. De Brielse roeiclub hielpen we ook nog met het bemannen van hun sloep voor hun sleepproef waarna de meeste roeiers richting huis gingen. De overgebleven macaroni werd door de laatste roeiers met smaak verorbert.
We kunnen terug kijken op een geslaagd trainingsweekend met een probleemloze sleepproef voor de twee sloepen.
De Cor de Bruin heeft een CW van 33,4  (was 32,5) en de Cor de Bruin II een CW van 36,6
Maandagochtend gingen we weer richting huis met twee sloepen achter de auto richting de Eemhaven.

FOTO'S STAVOREN