MUIDEN-PAMPUS-MUIDEN
6 & 7 NOVEMBER 2010

Is toch nog gelukt om een boot te regelen die we mee konden nemen naar Muiden, we moesten hem alleen donderdag ophalen bij het Falck Safety Center Maasvlakte en dinsdag weer terug brengen. Vrijdag ochtend vroeg zijn Willem, Adrie en Mario met de Rpa23 vertrokken naar Muiden. Met op sleeptouw de "Cor de Bruin" en de "Ben Vossenaar". Was toch wel een heftig windje vrijdag ochtend maar gelukkig was het droog, tijdens het er achter hangen van de sloepen. De reis naar Muiden verliep voorspoedig, om een uur of 4 's-middags lagen we vast. Onderweg de nieuwe roei kleding uitgezocht zodat het morgen makkelijker uit te delen was aan de roeiers. De wind was flink afgenomen en het zonnetje scheen ook nog een beetje. Ondertussen was Dick druk bezig geweest om nog een roeier te regelen voor zaterdag. Op het laatste moment was er een roeier ziek geworden. We hadden al 1 gastroeier moeten regelen omdat een aantal roeiers andere verplichtingen hadden. Is toch gelukt, een roeier van de "Orkaan"en een oud roeier van STC.
Maar vrijdag avond begon het flink te regenen en te waaien, dat beloofde niet veel soeps voor zaterdag. Maar zaterdag ochtend was het droog en weinig wind. De start van de 1e wedstrijd was om 12 uur 23, maar voor 12 uur moest je achter de startlijn zijn.
Iedereen was ruim op tijd aanwezig. Konden we ook nog mooi ff alle regenwater eruit pompen. Cor was er ook om ons aan te moedigen. We zaten met de "Curved Wood en Salland" in 1 startgroep. Op eigen tempo de haven uit en je niet gek laten maken door de andere sloepen. Buiten de pieren begonnen we de eerste sloepen al in te lopen. Zat een goed tempo in en iedereen had er zin in. De nieuwe kleding zit lekker en ziet er mooi uit. Onderweg nog een beetje riemen in elkaar met de Amazone, maar dat was zo opgelost. Door goed en alert sturen van Willem waren we zo rond Pampus. Terug naar de haven. Onze 2 invallers zaten echt als bikkels te roeien. Tot op de finish nog een flinke strijd met de Twirre, maar we moesten ze net laten gaan.
Zo nu wachten tot de 2e wedstrijd. Om 15 uur30 achter de startlijn liggen en de start om15 uur 53, met de zelfde sloepen als de 1e start. Tijdens de 2e wedstrijd van de dames was er een flinke wolkbreuk, dus weer ff pompen. Was ook wat meer wind gekomen. De 2e ronde ging heel goed op een kleine onenigheid na met de Oksewiel 1 tijdens het ronden van Pampus. Iedereen had een goed gevoel over de prestatie vandaag en dat bleek ook wel uit de uitslag. een 20e en 28e plaats, zitten we mooi bovenin het klassement.

Zo nu was het tijd voor een biertje, wat fris en een heerlijke warme douche. Zaterdag avond party time ja is altijd gezellig in de feest tent.
Een beetje drank en goeie muziek is meestal wel een mooie combinatie voor een goed feest.

Zondag ochtend was het fris en stond er een ijzige NO-wind. Sommige waren heel slecht opgedroogd en hadden een borrelend gevoel en hoofdpijn. Maar met koffie, thee en wat paracetamol, kwam iedereen weer wat bij. JP ging deze ochtend de eitjes bakken, nou dat mag die vaker doen. Voor de liefhebber was er ook nog een stuk vlaai. Tijd om nog ff beetje uit te buiken en dan om 12 uur 30 achter de startlijn liggen. Onze start was om 12 uur 47 samen met de Amazone en de Epoxydus.
Stella was al ingedeeld om vandaag te roeien, maar dan kwamen we nog 2 roeiers te kort. Met wat kunst en vliegwerk kwamen er nog 2 roeisters bij. Roos en Nienke twee oud roeisters van STC. Nog ff en dan zijn de dames in de meerderheid. We hadden een goeie start, maar tot aan Pampus de wind schuin van voren. Dan is de Cor de Bruin niet op zijn best en konden we ook maar net een aantal sloepen voor blijven die we normaal zoek roeien. Maar eenmaal rond Pampus en met de wind een beetje mee liepen we ze snel uit en gingen zelfs sommigen weer inhalen.
Dat gaf iedereen een gevoel van, dat gaat goed komen. Ja die dames stonden hun mannetje wel. Dat bleek ook wel 20e over drie wedstrijden en geleverd vermogen per roeier van 72,34 Watt. Nog ff beetje nababbelen aan boord en dan hadden de meeste er wel genoeg van en gingen ze huis waarts.

Maandag middag zonder problemen terug in de 1e Eemhaven en dinsdag de Rpa23 afgemeerd bij Falck Savety Center Maasvlakte.
FOTO'S MPM