IJMUIDEN
17 APRIL 2010

Het beloofde een mooie dag te worden. Willem en Mario hadden dit keer hulp van Andre die mee reed, altijd handig een paar extra handen bij het kranen. Andre's fiets kon mooi mee in de bus van Willem. Ja die Andre is na de wedstrijd gewoon ff terug gefietst naar Rotterdam, nou helmpje af hoor. Het kranen ging lekker snel, zo ff plekkie zoeken voor de sloep. Konden de sloep netjes afmeren langszij de "Boomsluiter" van de havendienst Amsterdam. Onder tussen had Willem de trailer geparkeerd en was het wel tijd voor een bakkie. Zo nu wachten op de rest van de roeiers. Rien onze oudgediende had na de wedstrijd op de vecht de smaak weer te pakken en was nu weer van de partij. Iets over half2 was onze start. Om half1 waren alle roeiers er, tijd om de sloep in orde te maken en beetje in te roeien. Stond toch wel een fris windje, dat hadden we op de heenweg mee.
We waren goed weg bij de start, we moesten d'Isela voor laten gaan, konden we mooi achter blijven hangen het eerste stuk. De snelle sloepen die achter ons gestart waren kwamen wel langzaam dichterbij, maar tot het keerpunt konden we die aardig voor blijven.
Tijdens het keerpunt kon bakboord wat drinken en stuurboord trok hem om. Dan zo snel mogelijk beide boorden en de gang er weer in.
Nu hadden we de wind tegen. Nu werden we al snel voorbij gelopen door de snelle jongens. Eindelijk begonnen we nu ook wat langzamere sloepen op te lopen. Willem perste de laatste kilometer nog ff de laatste krachten uit de roeiers om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten.
Net over de finish had iedereen een goed gevoel over de uitslag. Maar ja zo als al vaker was de uitslag toch wel een grote tegenvaller,
32e van de 49.

FOTO's IJMUIDEN