GRACHTENRACE 2010
AMSTERDAM 9 OKTOBER

Vrijdag zijn Cor, Willem, JP en Adrie met de Rpa3 en op sleeptouw de Cor de Bruin, Carma en Ben Vossenaar naar Amsterdam gevaren.
Zaterdag ochtend begon met een stralend zonnetje en dat zou de hele dag blijven schijnen.
Adri en Willem gingen naar het Oosterdok om aan te melden en het startnummer op te halen. Cor was uitgenodigd om op een VIP boot mee te varen.
Was nog ff spannend of we wel genoeg roeiers hadden. Maar met Rien en een gastroeier van de Grutte Bear, Bernhard hadden we toch 8 roeiers.
De start was samen met de: Laura G, Steenbok en De Herkenning.
Eerst nog strijd met de Steenbok en Laura G, maar deLaura G haakte snel af en op de Steenbok namen we een steeds grotere voorsprong. Na 3 kwartier begonnen we de eerste sloepen in te halen.
Door goed sturen van Willem en het aanzetten van ons lukte het een paar keer net een sloep in te halen voor het smaller werd.
In de Singelgracht ging het toch ff mis, tikten we net een bloempot aan en viel JP van zijn bankje. Voor de rest ging het perfect.
Laatste stuk nog ff alles uit de kast. Moe maar met een goed gevoel over de finish. Willem groeide wel ff toen Bernhard hem vertelde dat hij vond dat Willem heel goed gestuurd had en het drinken heel gestructureerd ging.
Nog ff beetje bijkomen in de zon en toen naar de rpa03. Tijd voor een happie, drankie en een lekkere douche.
's Avonds nog een wandelingetje langs de grachten en zondag ochtend weer op huis aan.
FOTO'S GRACHTENRACE