LEMMER
13 MEI 2006

Donderdag zijn Cor, Willem, Roelf, Patrick, Peter en Mario druk in de weer geweest om de volgboot en de sloep in orde te maken voor het transport naar Lemmer. De volgboot was eerst nog een probleem, maar gelukkig was er nog een boot over van de peildienst de "Eurowerken".
Vrijdag ochtend om 7 uur zijn Cor, Willem, Roelf en Mario met de Eurowerken en op sleeptouw de Regatta vertrokken uit de 1e Eemhaven naar Lemmer.
De reis verliep heel voorspoedig. Onderweg alle riemen nog even gecontroleerd, leer opnieuw vastgezet. Was ook nog ff tijd voor een potje klaverjassen en genieten van het zonnetje. De organisatie had een mooie plek geregeld voor de volgboot, een plekje op de startlijn en vlakbij de feesttent, mooier kan niet. Om 19.30 lag de Eurowerken afgemeerd. En was het tijd voor een welverdiende maaltijd, zoals altijd prima verzorgd door Roelf, de vaste kok op onze reizen. Na het eten kwam Niels, oude stuurman van de STC-1 nog ff gezellig buurten. Daarna was het tijd voor een welverdiende nachtrust. Rond 10 uur kwamen zaterdag ochtend de eerste roeiers al aan. Na nog wat gegeten te hebben en genoeg gedronken want het was best warm, gingen we rond 12 uur inschepen in de sloep. De eerste start was om 12.30 en voor die tijd moesten we achter de startlijn zijn. Nog ff een paar keer goed aanzetten om te kijken og alle voetensteuntjes goed staan, dan achter de startlijn wachten op de start. Er werd om de minuut met 2 sloepen gestart. Peter is deze keer de BB boeg roeier. Was ff een hapering bij de start Frans zijn riem schoot uit de dol, maar met hulp van de stuurman was dit binnen 2 slagen verholpen. Er was een klein beetje wind en een paar wolkjes, gelukkig wat minder warm als vrijdag. Al snel gingen we de eerste sloepen inhalen en dat geeft altijd een goed gevoel. De sloep liep lekker en er was volop beleving en inzet van de roeiers. De passage van het bruggetje halfweg de wedstrijd verliep zonder incidenten, had de stuurman goed ingeschat beetje vaart minderen ff drinken en dan voorbij de brug weer knallen. De STC-2 en de Brandaris die 1 minuut achter ons gestart waren, liepen af en toe in en dan liepen wij weer wat uit, maar ze zijn er niet in geslaagd ons voorbij te komen. Met een eindtijd van 2:15:53 was iedereen zeer tevreden, 5 minuten sneller als vorig jaar. Het was ff wachten op de prijsuitreiking, maar dat was niet erg, een happie en een drankje en ff bijkletsen in de feesttent met de andere roeiers en dan gaat de tijd snel. We zijn op de 20e plaats geëindigd, maar aan de inzet en de beleving heeft het niet gelegen. Dus ging iedereen toch met een tevreden gevoel naar huis.

FOTO'S LEMMER

 

 

 

 

 

START
PASSAGE BRUG