MAASRACE ROTTERDAM
3 SEPTEMBER 2005

Willem de coach was vrijdag al bezig geweest om de Rpa28 te bevoorraden en omdat de rest van de ploeg andere bezigheden hadden, werken, vakantie of geen tijd, heeft Willem dit in zijn eentje geklaard.
Zaterdag ochtend om half negen was er afgesproken in de Eemhaven. Willem, Patrick, Peter en Mario en twee man van Gemeente Werken waren op tijd aanwezig. De Regatta en de Carma gingen mee, de Brandweer Rotterdam met de Ben Vossenaer, deed dit jaar niet mee. Rond negen uur was alles gereed en vertrokken we uit de 1e Eemhaven naar de St. Jobshaven, ongev. 20 minuten varen. Het was nog lekker mistig, iedereen hoopte wel dat het snel op zou klaren.
Om half tien lagen we afgemeerd in de Jobshaven bij de nieuwe school van het Transport College ( STC ).
Na een bakkie en wat lekkers erbij, de sloep schoongemaakt, riemen gecontroleerd. En nu wachten op de rest van de roeiers.

 

De meeste roeiers waren op tijd aanwezig. Rond 12 uur werden alle sloepen naar de Leuvehaven gesleept.
Het was wel effe dringen en douwen maar toen hadden we ook een mooie start positie. Voor in het veld en zo dicht mogelijk naar het Noordereiland.
Na het startschot gingen we gelijk goed weg, en de sloep liep lekker je voelde het gewoon. Lekker dicht onder de wal bij het Noordereiland, dus weinig last van de ebstroom. We hadden een aardige strijd met de Amazone, maar wisten deze voor te blijven en liepen iets uit. STC-1 en 2 lagen ook achter ons. Ook Twirre slaagde er niet in om dichterbij te komen. Willem en Patrick hadden hun huiswerk goed gedaan want er was net genoeg ruimte bij de Steenplaat tussen de bakken om helemaal onder de wal te kruipen, dat scheelde aardig wat stroming. En ons voorbeeld werd door diverse andere sloepen gevolgd. In het Zuiddiepje stond een aardige stroming tegen. Maar iedereen voelde vandaag dat het lekker ging en ging er helemaal voor. Ter hoogte van de Hollandse IJssel bij de NM19 was de oversteek. Vandaar ging het weer terug naar de Jobshaven. Bij de bocht van de Esch lukte het Twirre pas ons voorbij te komen, maar ze liepen niet ver weg, we bleven er goed achter hangen.
Bij Tropicana het Boerengat in en dan bakboord uit onder de Oostbrug het Haringvliet in. Achtereenvolgens de Spanjaardsbrug, Oude Haven, Jan Kuitenbrug, Scheepsmakershaven, Rederijbrug, Leuvehaven en Nw Leuvebrug en zo bij de Erasmusbrug de Nw Maas weer op. De Amazone was wat ingelopen en deed een poging ons voorbij te gaan. Maar die poging werd afgeslagen en gelijk liepen we weer uit. Ook de STC slaagde er niet meer in bij te komen. Met de laatste kracht werd er nog een sprintje uitgeperst. Allemaal hadden we een heel goed gevoel over deze wedstrijd. En dat gevoel bleek heel goed te kloppen want met de prijsuitreiking bleek dat we de 1e prijs hadden in de Hoofdklasse B, heren. Hierna ging iedereen met een goed gevoel naar huis.

st.nr.

Sloep

R

Roeitijd

Vermogen

Straf

Vermogen

1

16

Port of Rotterdam

Regatta

8

1:32:28

101,9

0,0

101,9

2

13

Roeiteam GRSV Heren

Wetter Fretter

8

1:54:22

83,8

0,0

83,8

3

19

Ver. Roeiploeg Urk

Moby Dick

12

1:20:55

80,5

0,0

80,5

4

17

Heren Kaag 3

Gebr.van Amerongen

8

1:36:31

68,1

0,0

68,1

5

15

Hogeschool R'dam, docenten

Polyester

8

1:59:10

68,0

0,0

68,0

6

18

Zonder Dollen

Bertha

8

2:01:41

63,9

0,0

63,9

Uitslagen en uitleg over het aantal punten per wedstrijd staat op: Federatie Sloeproeien Nederland