GROU
28 MEI 2005
Donderdag ochtend 26 mei om kwart voor acht zijn we uit de 1e Eemhaven vertrokken. De Rpa28 met op sleeptouw de Regatta. Het was een prachtige dag. Dus na de koffie en thee, werd er ff gekeken wat er allemaal nog moest gebeuren aan boord. Het meeste was woensdag allemaal al in orde gemaakt. Maar Cor had zijn fiets meegenomen. En vertelde dat die niet meer zo fijn schakelde. Roelf een enthousiaste fietser, ging er wel ff naar kijken. Ja zei die als je die fiets is een keer schoonmaak, heb je al kans dat ie het veel beter doet. Terwijl Willem aan het roer zat, was de rest: Peter, Patrick, Mario, Cor en Roelf, druk met Cor zijn fiets bezig.
Ondertussen waren we al een aardig eindje gevordert. Lekker rustig varend op de Lek via de Beatrixsluizen het Amsterdam Rijnkanaal op. Op het Amsterdam Rijnkanaal werden we door hofmeester Roelf getrakteerd op een heerlijke luch met lekkere zelfgemaakte soep. Na de lunch werd er nog ff lekker uitgebuikt op het achterdek, wat bij sommige wel tot gevolg had dat ze een beetje verbrande. Na passage van de Oranjesluizen was het wel tijd geworden voor een potje klaverjassen. Omdat we met ze zessen aan boord waren, werd er na ieder spel van spelers of maat gewisseld. Alles verliep voorspoedig en nadat we de Houribsluizen bij Leleystad waren gepasseerd lagen we een uurtje later vast in de haven van Urk. Willem had bij de plaatselijk roeiploeg, de Moby Dick, al van te voren een mooie ligplaats geregeld. Na wat heen en weer bellen hadden we zelfs walspanning en konden we ook nog drinkwater laden. Roelf had ondertussen een overheerlijke Nasi maaltijd gemaakt. Na het eten en douchen was het tijd om even de benen te strekken. Na een beetje rondwandelen kwamen we bij een leuk cafetje terecht. Na een paar potje darten en een paar biertjes, was het tijd om naar boord te gaan.
Vrijdag ochtend om een uur of negen, weer vertrokken van urk, naar Lemmer en daar via de Margrietsluis naar binnen geschut. 's Middags om een uur of 2 waren we in Grou, na wat zoeken en proberen toch een mooi plekje gevonden. Nog een kleine wandeling door Grou gemaakt en aan boord gegeten. Na het eten lekker op het achterdek gezeten, potje gekaart en op tijd naar bed gegaan. Zodat we uitgerust aan de wedstrijd konden beginnen zaterdag.
Zaterdag, was het aardig warm weer en er stond een best windje. Rond een uur of 10 kwamen de eerste roeiers al aan boord. Zodra iedereen er klaar voor was, zijn we naar de start geroeid om op tijd achter de startlijn te liggen. We startte gelijk met de Twirre, in het begin ging het nog wel aardig gelijk op maar later moesten we ze toch laten gaan.
Er stond best wel een aardig windje tijdens de wedstrijd. Maar de meeste hadden wel een goed gevoel over de wedstrijd. Dat bleek wel bij de prijsuitreiking 1e prijs in onze klasse. En door dat de Brijbek in een andere klasse is geplaatst staan we nu ook op de 1e plaats bij de heren B.
Dit is dan ook uitbundig gevierd op het gezellige terras waar de prijsuitreiking was.
's Avonds werd er nog verder gefeest tot in de kleine uurtjes, maar daarna ging er bij sommige ook echt het licht uit.
Zondag ochtend gingen de meeste met de auto naar huis, want er waren er ook een aantal die maandag weer moesten werken. Willem, Albert en Mario hebben de RPA28 en de Regatta weer veilig naar Rotterdam gebracht. Zondag zijn we tot door de Oranjesluizen gevaren en hebben daar overnacht. Maandag middag om 14.00 waren we weer in de Eemhaven. Met wat hulp van collega's die de ochtend hadden gehad, werden alle spullen weer opgeruimd. We kunnen terugkijken op een hele geslaagde reis met mooi weer en een leuke wedstrijd in Grou. De volgende wedstrijd, wordt een thuiswedstrijd de Maasrace, met de Havendagen, 3 september.